Obama: Familielivet skal tæmme våbenvold

Strammere våbenlove og bedre vilkår for familier skal sammen forebygge skuddrab i fremtiden, mener præsidenten

Stærkere familiebånd er lige så vigtigt som skrappere våbenkontrol, hvis antallet af skuddrab skal nedbringes i områder i USA, der er hård ramt af både kriminalitet og fattigdom, lyder det fra præsident Barack Obama.

Han besøgte fredag lokal tid sit gamle kvarter i det sydlige Chicago, og her fortalte han også, at han ville ønske, at hans far havde været en større del af hans liv.

Obama, der har en kenyansk far og en hvid mor fra Kansas, voksede primært op hos sin mor og bedsteforældre på Hawaii. Præsidentens forældre blev skilt, da han var to år.

Han henviste til en gruppe teenagedrenge, som han havde mødt inden sin tale og sagde, at han ikke var meget anderledes end dem:

- Forstå mig ret. Som søn af en enlig mor, der gav alt for at opdrage mig med hjælp fra mine bedsteforældre, så gik det mig okay, sagde præsidenten.

- Men på det tidspunkt ville jeg ønske, at jeg havde en far, som var til stede og var involveret, sagde han til det primært sorte publikum på en high school.

Obama forsøger at få Kongressen til at godkende en serie af strammere våbenlove såsom baggrundstjek for alle skydevåben-købere og et forbud mod automatvåben.

Men der skal mere til, gjorde præsidenten det klart i Chicago.

- Når et barn åbner ild mod et andet barn, så er der et hul i det barns hjerte, som regeringen ikke kan udfylde, lød det fra præsidenten.

Han pegede på, at forældre, skoler og lokalsamfundet har et ansvar for at holde de unge fra gaderne.

Samtidig skal der skabes bedre forhold for de fattige familier i de udsatte områder. Obama gentog derfor sit budskab fra sin tale til nationen tidligere på ugen, om at mindstelønnen skal sættes op fra 7,25 dollar i timen til 9 dollar.

På bare et år er 443 personer blevet skuddræbt i Chicago. 65 af dem var 18 år eller yngre.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere