Kloge hoveder strømmer til Danmark

Danmark er ved at udvikle sig til en magnet for højtuddannet udenlandsk arbejdskraft

Kloge udlændinge kommer i langt højere grad end tidligere til Danmark for at arbejde.

Fra 2006 til 2010 kom der i alt 15.218 højtuddannede udlændinge fra lande uden for EU til Danmark. Det er næsten fem gange så mange som i perioden 1991-1995, hvor der kom 3328 til landet, skriver Politiken.

Og den tendens er fortsat i 2011 og 2012, viser foreløbige tal fra Udlændingestyrelsen. Her definerer man højtuddannede som "personer, der har fået arbejdstilladelse under de særlige ordninger i jobplanen", skriver avisen.

- Det er en meget interessant udvikling. Mange af de tilrejsende vil være et positivt bidrag til dansk økonomi, siger tidligere vismand og professor i økonomi Peder J. Pedersen fra Aarhus Universitet til Politiken.

- Og i forhold til de udfordringer, som Danmark har med en stigende gruppe ældre, er det rigtig godt nyt, fortsætter han.

I løbet af 2011 og 2012 blev der udstedt 8518 opholdstilladelser til højtuddannede udlændinge. Og i Dansk Industri bifalder de udviklingen.

- Mange af de højtuddannede udlændinge kommer med nogle meget specifikke kompetencer, der bidrager til at øge de danske virksomheders konkurrenceevne og er med til at skabe arbejdspladser, siger konsulent Claus Seidelin til avisen.

En analyse fra 2011 viser samtidig, at de højtuddannede udlændinge er en god forretning for Danmark.

I snit lægger en gennemsnitlig højtuddannet indvandrer med familie, der er i Danmark i otte år, cirka 1,9 millioner kroner i statskassen, viser en analyse fra 2011 fra Centre for Economic and Business Research i København.

De højtuddannede fylder i dag godt i statikken af udlændinges tilstrømning til Danmark, mens familiesammenføringer og asyl udgør en langt mindre andel.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere