Tyrkisk religiøs stiftelse vil stoppe danske skilsmisser

Danskere med tyrkisk baggrund skilles lige så ofte som danskere. Det vil en tyrkisk religiøs stiftelse stoppe

En tyrkisk religiøs organisation vil forebygge, at 59.000 danskere med tyrkisk baggrund næsten bliver skilt lige så tit som danskere.

Det skriver Kristeligt Dagblad.

Dansk Tyrkisk Dansk Islamisk Stiftelse med tæt tilknytning til den tyrkiske stat holder særlige familiekurser i de 29 tyrkiske menigheder i Danmark. Et par tusind mennesker har deltaget.

På kurserne underviser fire religiøse rådgivere fra Tyrkiet dansk-tyrkerne i at bevare familien, styrke sammenhold med danske naboer samt give deres børn sunde fritidsinteresser.

Stiftelsen har oprettet en telefonrådgivning, hvor familier kan søge hjælp. Indsatsen ledes af stiftelsens formand, Ahmet Onay, som er professor i religiøse studier. Han er udsendt af Direktoratet for Religiøse Anliggender i Tyrkiet, Diyanet.

- I dag er der en tendens til, at mennesker går meget op i deres individuelle rettigheder. Livet består ikke kun af ret og frihed, men også af pligter og gensidigt ansvar, forklarer Ahmet Onay.

Familieterapeut Ahmet Demir med kurdisk-tyrkisk baggrund, er skeptisk.

- Det er som udgangspunkt positivt, at den religiøse stiftelse tager problemet med skilsmisser op.

- Men jeg tvivler på, at de religiøse rådgivere fra Tyrkiet har forudsætningerne for at hjælpe familier med rødder i både det tyrkiske og det danske samfund, for de kender ikke kulturen blandt indvandrere her i landet, siger Ahmet Demir.

Birthe Rønn Hornbech (V) har besøgt Dansk Tyrkisk Islamisk Stiftelse som integrationsminister. Hun mener, at stiftelsen skal tage klart afstand fra tvangsægteskaber.

- Det er trist, at ressourcestærke indvandrere, der indgår ægteskab helt frivilligt, synes at have overtaget det danske skilsmissemønster. Initiativet er godt, men det kan ikke stå alene, siger hun.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere