Kabinepersonalet i SAS strejker

SAS' kabinepersonale i København strejker, da de skal arbejde længere og får lavere løn, skriver DR Nyheder

(Foto: Polfoto)
(Foto: Polfoto)

Opdatering: Ifølge epn.dk har kabinepersonalet genoptaget arbejdet.

----------

Kabinepersonalet i SAS København har nedlagt arbejdet i protest mod længere arbejdstid og lavere løn.

Ifølge DR Nyheder har de ansatte nedlagt arbejdet, fordi SAS i november gennemførte en spareplan, så de kabineansatte fik lavere løn og længere arbejdstid.

Formanden for kabinepersonalet, der er organiseret i CAU, Helge Thuesen, bekræfter over for Ritzau, at personalet har nedlagt arbejdet.

- Vi havde et medlemsmøde i formiddag, og da mødet var færdig, og bestyrelsen havde forladt lokalet, har der åbenbart været så meget utilfredshed blandt de tilbageværende, at man har taget sagen i egen hånd, siger han.

Helge Thuesen kendte ikke til kabinepersonalets planer om det faglige møde, men han er fredag aften på vej ud til sine medlemmer. Han forestiller sig, at utilfredsheden kommer oven på de seneste spareplaner.

- Vagtplanerne fra marts er lige kommet med lange, lange arbejdsdage. Folk er virkelig frustrerede og vrede. Det er ren produktivitet. Der er ikke noget humanisme i det her mere, siger han.

Personalet mener ikke, at der længere er mulighed for at få en hverdag til at hænge sammen.

- Der er ingen mulighed for at påvirke, hvis du skal til tandlæge eller har et sygt barn, som skal til lægen, siger Helge Thuesen.

Han har ikke overblik over, hvor mange, der har nedlagt arbejdet, eller hvilke konsekvenser arbejdsnedlæggelsen kan have. Formanden regner dog med, at personalet er ved at lave en resolution, man vil aflevere til SAS og forlange dialog.

SAS forventer, at de ansatte snarest stopper strejken.

SAS forsøger at få kontakt med CAU for at få en dialog om sagen. Samtidig oplyser flyselskabet, at SAS gør alt for at sikre, at passagerer og trafik ikke påvirkes af situationen.

SAS oplyser til Ritzau, at fem afgange indtil videre er aflyst. Det skulle i alle tilfælde dreje sig om Stockholm, Bruxelles, Göteborg og Aarhus.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere