Strandet i Prag: Gymnasie-elever smidt på gaden

Skandalen fortsætter: Gymnasie-elever står på gaden i kulden og kan ikke komme hjem

Flere steder i Prag venter danske gymnasie-elever forgæves på gaden på at komme hjem. (Foto: Googlemaps)
Flere steder i Prag venter danske gymnasie-elever forgæves på gaden på at komme hjem. (Foto: Googlemaps)

Uge 7 går nok ikke over i historien som den mest fantastiske uge for rejsebureauet Rejsemægleren, der i øjeblikket har hundredvis af unge danskere af sted på drukferie i Tjekkiets hovedstad, Prag.

De tjekkiske myndigheder og hoteller har flere gange irriteret fortalt om, hvordan de danske unge har skabt kaotiske tilstande i byen samtidig med, at arrangørens guider ifølge gæsterne er dinglet stive rundt. Og to unge danskere er blevet stukket ned i løbet af den seneste uge.

Og nu er den tilsyneladende gal igen.

Læs også:

Se også: Udskældt rejsebureau er umulig at få fat på

Flere hundrede gymnasie-elever er nemlig lige nu strandet på gaden i kulden ude foran deres hotel i Prag og kan ikke komme tilbage til Danmark. Den bus, der skulle fragte dem hjem, er således udeblevet, og ingen ved, om og i givet fald hvornår den kommer.

- Vi skulle have været afsted hjemad imorges kl. 9, men det blev så i første omgang rykket via en sms til kl. 15. Men der er stadigvæk ikke kommet nogen og hentet os, og vi får ingenting at vide, forklarer Martin Kjær Jensen fra Slagelse Gymnasium til ekstrabladet.dk og fortsætter:

- For 2,5 time siden blev smidt ud af vores hotel, Hotel Juno, så nu står vi alle sammen herude foran hotellet og ved ikke noget som helst, forklarer han videre.

Ifølge Martin Kjær Hansen er den store rejsegruppes eneste kontakt til Rejsemægleren et par 18-20-årige guider, der ikke ved noget som helst.

- De fortæller os ikke noget, som vi kan bruge. I stedet siger de, at de ikke ved, hvad der sker, og hvorfor vi ikke kan komme hjem. De har sendt en anden guide herud også, men hun har ikke givet os klar besked heller, forklarer han til ekstrabladet.dk.

Læs også:

Se også: Unge efter Prag: Stive og uhjælpsomme guider

- Det er ganske forfærdeligt, for det er ved at blive ret koldt. Jeg vil tro, det er omkring frysepunktet, og i receptionen på hotellet vil de ikke længere lade os komme indenfor. Det er klart, at stemningen er ret trykket i gruppen, forklarer Martin Kjær Jensen videre.

Også Peder Helveg, hvis søn går på Slagelse Handelsskole og er af sted med Rejsemægleren til Hotel Pyramida i Prag, er blevet smidt på gaden.

- De har stået på gaden siden kl. 9 imorges, og nu har de ikke penge og kun to flasker vand tilbage. Det er bare ikke i orden. Jeg er vred over, at de ikke engang kan finde ud af at få dem hjem - specielt efter al den fokus, der har været på Prag-turene i denne uge, forklarer han til ekstrabladet.dk.

Stine Raben fra Tårnby Gymnasium er også af sted i Prag, og hun er også strandet på Hotel Diplomat.

- Jeg er allermest frustreret over, at de bare grinede af os i telefonen og sagde, at vi slet ikke havde noget at være ked af. Derefter sagde de med et smøret grin, at de ikke havde 10 helikoptere, de kunne sende, forklarer hun til ekstrabladet.dk.

Ifølge Martin Kjær Jensen har hele turen været skidt arrangeret af Rejsemægleren.

- Det er som om, at det har været arrangeret af en flok folkeskoleelever. Vi var allerede forsinket i timevis, da vi skulle af sted, og guiderne hernede ved ingenting overhovedet. Den eneste information vi får, er fra folks forældre, der ringer hjemmefra.

Enkelte af gymnasie-eleverne har ifølge Martin Kjær Hansen fået lov til at varme sig i en nærliggende restaurant.

Læs også:

Se også: Unge raser: Verbale tæsk til udskældt rejsebureau

ekstrabladet.dk har gentagne gange forsøgt at kontakte Rejsemægleren - både telefonisk og på mail. Ingen af delene bliver dog besvaret. En telefonsvarer og en autogeneret mail undskylder dog stilheden med stor travlhed.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere