Unge efter Prag: Stive og uhjælpsomme guider

Unge danskere, der er kommet hjem fra Prag med Rejsemægleren, er alle meget utilfredse med guiderne og især antallet af dem

Hjemvendte unge danskere fra Prag revser de dårlige og få guider, der var til steder under deres ophold. (Foto: Jakob Jørgensen)
Hjemvendte unge danskere fra Prag revser de dårlige og få guider, der var til steder under deres ophold. (Foto: Jakob Jørgensen)

Der skulle angiveligt være 10.000 danske unge afsted til Prag i uge 7 og 8 med det udskældte selskab Rejsemægleren.

Til at tage sig af de mange festglade danskere var der ifølge den mail, som Rejsemægleren sendte ud for at berolige forældrene inden de unges afrejse, mindst 20 guider til at håndtere de unge.

Ifølge Rejsemægleren var der sågar læger og politifolk blandt guiderne.

Det svarer til, at én guide holder styr på 250 unge festglade danskere hver af ugerne.

Læs også:

Se også: Unge raser: Verbale tæsk til udskældt rejsebureau

Ekstrabladet.dk har snakket med mange af de unge, som er kommet hjem fra turen og som enstemmigt revser guiderne for at være fulde, mangelfulde i forhold til information, ikke hjælpsomme og i særdeleshed for at være for få til stede.

18-årige Mie Petersen fra Næstved Gymnasium, der lige er kommet hjem fra Prag, er meget utilfreds med guiderne.

- De få guider, der har været der, har været rigtig dårlige. Der var ingen guide med os i bussen, som der ellers var lovet, og da vi så ankommer til hotellet, er det eneste, som guiderne gør, at tage betaling for de der party-armbånd, siger hun til ekstrabladet.dk.

Caspar Kjær på 19 år er også lige kommet hjem til Næstved.

- Det virkede lidt som om, at de kun ville have penge fra os. Da vi ankommer er der to guider, som tager imod betaling for party-armbånd, og derefter ser vi dem slet ikke på hele turen, siger han.

Læs også:

Se også: Rejsebureau til unge: Ti stille eller bliv smidt på gaden

Martin Bjørn Hansen fra Risskov Gymnasium så kun guiderne, når de stod med drinks i hånden.

- Jeg mødte slet ikke guiderne på vores hotel. Jeg så dem kun, da de stod uden for deres klub med drinks i hånden, siger han.

De tre unge danskere har alle oplevet episoder, hvor de manglede hjælp af guiderne, men hvor hjælpen hver gang udeblev.

- En aften ville vi gerne hjem fra byen, men metroen gik ikke, så vi spurgte guiderne, hvad vi kunne gøre, men de var ligeglade. De sagde bare tag en taxa eller skriv en mail og klag, siger Mie Petersen.

Ingen hjælp efter knivstik
Martin Bjørn Hansen oplevede onsdag morgens dramatiske knivstikkeri på Hotel Panorama helt tæt på, da han ydede førstehjælp til offeret.

- Jeg spurgte guiden, om vi ikke kunne få nogle psykologer bagefter, da det var en meget ubehagelig oplevelse, men det gjorde han intet ved. Han ringede bare til sine kolleger, siger han.

I forbindelse med knivstikkeriet blev Caspar Kjær hevet ud af sengen tidlig onsdag morgen, da politiet ville ransage Hotel Slavia, som han boede på.

- Den morgen vi blev revet ud af sengen og politiet kom, var der ingen guide, der kunne fortælle noget om situationen. Man var helt overladt til sig selv, siger han.

Samtidig fortæller eleverne om de få guider, der var til at hjælpe dem, at de ofte var fulde.

- Jeg hørte om en guide, der var så fuld, at han faldt i søvn i busgangen, og så tegnede de andre skæg på ham, siger Martin Bjørn Hansen.

Ekstrabladet.dk har flere gange forgæves forsøgt at få fat i Rejsemægleren, men de svarer hverken på mail eller telefon.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere