Ville flygte fra valentines dag: Faldt syv etager ned

Verden over bliver valentinsdag fejret og fordømt - markeret med ægteskaber og flugtforsøg

En mand fra Estland orkede ikke valentines day - og flygtede hjemmefra. (Foto: AP)
En mand fra Estland orkede ikke valentines day - og flygtede hjemmefra. (Foto: AP)

Det er langt fra alle steder, at valentinsdag falder i lige så god jord som i kærlighedens by Paris, hvor kærestepar hele torsdagen har kunnet sende søde beskeder til hinanden på store offentlige skærme rundt omkring i byen.

Landede i busk
I Estland forsøgte en mand onsdag aften at flygte fra en husarrest, som hans kæreste havde sat ham i dagen før valentinsdag, fordi hun ikke ville have, at han havde tømmermænd på den romantiske dag.

Flugtforsøget endte ifølge nyhedsbureauet dpa med, at manden faldt syv etager ned, da han kravlede ud af vinduet fra det rum, han var blevet låst inde i, ved hjælp af sammenbundne lagener.

Den 35-årige mand fik kun lette skader, fordi han landede i en busk.

I den pakistanske millionby Karachi er opbakningen til valentinsdag også svær at få øje på. Her opfordrer store plakater med sorte hjerter folk til at sige 'Nej til Valentinsdag'.

- Denne tradition afspejler ufølsomhed, ydmygelse og uvidenhed om islam, står der ifølge nyhedsbureauet Reuters på skiltet, som er sat op af det religiøse politiske parti Jamaat-e-Islami.

- Valentinsdag er imod den islamiske kultur. I vores verden er ægteskab helligt. Vi har arrangerede ægteskaber og folk bliver ikke gift af kærlighed, siger Syed Askari fra Jamaat-e-Islami.

Bryllup for homoseksuelle
I den anden ende af skalaen fejrer politikerne i den amerikanske stat Illinois valentinsdag ved at give det første grønne lys til homoægteskaber.

Et senatsudvalg har torsdag sendt det kontroversielle lovforslag om homoægteskaber videre til afstemning i hele senatet.

Ægteskab var også temaet for valentinsdag i Argentina, hvor en 22-årig kvinde ifølge nyhedsbureauet AFP giftede sig med den mand, der er idømt 13 års fængsel for at have dræbt hendes tvillingsøster.

Brylluppet har vakt stor opstandelse, og efter vielsen blev brudeparret da heller ikke mødt af klapsalver og flyvende ris, men tilråb og flyvende sten og æg.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere