Fransk firma solgte hestekød med vilje

En politiundersøgelse viser, at den franske virksomhed Spanghero bevidst har videresolgt hestekød som oksekød, siger Frankrigs fødevareminister Benoit Hamon

En politiundersøgelse viser, at den franske virksomhed Spanghero bevidst har videresolgt hestekød som oksekød, siger Frankrigs fødevareminister, Benoit Hamon.

- Undersøgelsen viser, at Spanghero vidste, at kød mærket som oksekød kunne være hestekød. Der var en stærk mistanke, siger han på et pressemøde.

Landbrugsminister Stephane Le Foll siger, at regeringen overvejer at fratage virksomhedens licens til at handle på markedet.

Spanghero nægter imidlertid anklagen og insisterer på, at virksomheden handlede i god tro.

Det berygtede hestekød har både passeret gennem Spanghero og et andet fransk firma, Comigel, som begge specialiserer sig i dybfrostvarer.

Hestekødet kommer tilsyneladende fra Rumænien og er fundet i færdigmad fra det svenske selskab Findus, som har blandt andre Comigel som underleverandør.

Det frygtes, at der ligger organiseret kriminalitet bag skandalen, som har bredt sig til en lang række europæiske lande. Der er fundet hestekød i oksekødsvarer i Irland, Storbritannien, Frankrig, Sverige og Tyskland.

Kødet menes også at være solgt i Danmark, Norge og Schweiz.

Sagen begyndte den 16. januar, da den irske fødevarestyrelse meddelte, at der var fundet dna fra heste i hamburgere, som blev solgt i en række fødevarekæder.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere