Eurolandenes økonomi skrumper stadig

Økonomien i både eurolandene og i hele EU går den forkerte vej. Fortsat og mere markant recession i eurozonen

Det går stadig den helt forkerte vej med væksten i både eurozonen og det samlede EU.

Friske tal fra EU's statistiske kontor, Eurostat, viser torsdag fortsat recession i de 17 eurolande, hvor der fra tredje til fjerde kvartal i 2012 blev registreret et fald i bruttonationalproduktet (BNP) på 0,6 procent.

Det er tredje kvartal i træk, der er negativ vækst. Den alment brugte definition på en økonomi i recession er et fald to kvartaler i træk, og faldet er denne gang mere markant end de to foregående kvartaler, hvor det var på henholdsvis 0,2 og 0,1 procent.

I hele EU er BNP fra tredje til fjerde kvartal faldet med 0,5 procent, sammenlignet med en lille vækst på 0,1 procent i sidste periode.

Der er ingen friske tal fra Danmark, heller ikke for kriselandet Grækenland.

Blandt de lande, der er tal for, står det værst til med væksten i Portugal, hvor økonomien fra tredje til fjerde kvartal sidste år skrumpede med 1,8 procent.

I Ungarn og Italien er BNP skrumpet med 0,9 procent, i Spanien er der et minus på 0,7 procent, og også den ellers stærke tyske økonomi har negativ vækst med 0,6 procent.

Ligesom ved sidste kvartalsmåling, der kom i november, skiller eurolandet Estland sig ud ved at have haft den kraftigste vækst - denne gang på 0,9 procent.

Og uden for eurozonen er det de sidste to baltiske lande - Letland og Litauen - der har mest gang i økonomien med en vækst på henholdsvis 1,3 og 1,0 procent.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere