Så meget tjener lægerne

Danmarks bedst betalte praktiserende læge tjener næsten 2,2 mio. kroner om året, og han tjener dermed langt mere end ministre, sygehusdirektører og departementschefer

Det er en guldmine at være praktiserende læge i Danmark. Helt op til 2,2 mio. kroner om året tjener de bedst betalte (Foto: Colourbox)
Det er en guldmine at være praktiserende læge i Danmark. Helt op til 2,2 mio. kroner om året tjener de bedst betalte (Foto: Colourbox)

Det kan være en ren guldmine at slå sig ned som praktiserende læge i Danmark.

Således viser tal fra Danske Regioner, som Ekstra Bladet har fået indsigt i, at den bedst betalte lægepraksis i landet ligger i Skive Kommune.

Lægen omsætter for intet mindre end 4,62 mio. kroner, og da omkostningsniveauet for en typisk lægepraksis ligge på 53,6 procent af omsætningen, så betyder det, at lægen tjener næsten 2,2 millioner kroner om året. Penge, der betales af skatteyderne via Danske Regioner.

Tallene viser også, at tre praktiserende læger tjener mere end to millioner kroner om året.

Tjener mere end overlæger
Lønnen for de bedst betalte læger er dermed på niveau eller højere end det, topposter i det offentlige ellers giver. En departementschef i enten Stats- eller Finansministeriet tjener lige over to millioner kroner. En højt lønnet sygehusdirektør tjener 1,5 mio. kroner ligesom såvel statsministeren som en ledende overlæge på et sygehus må kigge langt efter så stor en hyre.

Se også: Det store kræft-lotteri

Lægerne aflønnes på baggrund af et akkordsystem, hvor de er sikret 397,5 kroner per patient. Og med et gennemsnit på 1600 patienter per klinik giver det 636.096 kroner årligt til lægen i grundløn.

Svært ved at tjekke læger
Derudover kører kasseapparatet hver gang, det gule sygesikringskort køres igennem.

Her kan lægen opkræve betaling for over 200 forskellige ydelser. Og det er den bonus, der får lægernes indtjening til at ryge i vejret.

Provisionsbetalingen betyder, at de læger, der kører mange behandlinger igennem systemet, også tjener mest.

Se også: Alarm: 460.000 danskere på lykkepiller

Danske Regioner mener, at de har svært ved at tjekke de læger, der har mange af de dyre ydelser som eksempelvis samtaleterapi og laboratorieundersøgelser. Men det afvises af Praktiserende Lægers Organisation (PLO)

- Når vi kigger på bundlinjen, så tjener vi i gennemsnit det samme som overlægerne på sygehusene. Så jeg har meget svært ved at se, at hvad Danske Regioner skal have ondt af, siger Henrik Dibbern.

Læs mere i Ekstra Bladet i dag:

Se top 20 over de bedst lønnede læger.

1 kommentar
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere