Danmarks ældste er død

Danske tv-seere stiftede for to uger siden bekendtskab med Aage Nielsen på 108 år - nu er han død. Se tv-klip i artiklen

Aage Nielsen på 108 år var frisk til det sidste og deltog så sent som 31. januar i et tv-program med Anders Lund Madsen. (Foto: DR).
Aage Nielsen på 108 år var frisk til det sidste og deltog så sent som 31. januar i et tv-program med Anders Lund Madsen. (Foto: DR).

Danmarks ældste blev 108 år. Aage Nielsen fra Thorsø i den østjyske Favrskov Kommune er død på byens plejehjem Thorshøj, skriver Favrskovposten.

Aage Nielsen, der blev født i Lystrup ved Aarhus 29. november 1904, var frisk til det sidste. Det kunne DRs tv-seere konstatere så sent som 31. januar i Anders Lund Madsens udsendelse 'Du skal dø' - en programtitel, der altså viste sig højaktuel.

- Vi så det sammen med Aage den 31. januar om eftermiddagen. Programmet blev sendt sent, men vi havde fået en DVD af Danmarks Radio, siger hans niece Edith Bjørn til Favrskovposten.

Se DRs trailer på programmet her

- Aage sad med et lommetørklæde og sagde ikke ret meget. Det var tydeligt, at han var rørt. Vi spurgte bagefter: Var det et godt program? Og så svarede han "Ja, det var det nok."

De følgende dage blev han svag, men blev frisk, da MGP for kort tid siden gik over skærmen.

"Det' fjernsyn," sagde han begejstret til familien.

Få dage senere trak han vejret en sidste gang på sit værelse på plejehjemmet.

Op til Anders Lund Madsens program bragte Favrskovposten en større portrætartikel om Aage Nielsen. Den kan du læse ved at klikke her

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere