Ny luftfartsgigant starter motorerne i USA

Fusioneret kæmpeselskab får flere end 1500 fly og 6400 daglige afgange i det amerikanske luftrum

Foto: AP
Foto: AP

USA's største flyselskab målt på omsætning er ved at rulle ud af hangaren.

Bestyrelserne i American Airlines og US Airways er onsdag blevet enige om en stor fusionsaftale. Det fortæller kilder med indsigt i forhandlingerne, ifølge flere internationale medier.

Det nye, fusionerede luftfartsselskab vil ifølge nyhedsbureauet AFP råde over 1530 fly og have 6428 daglige afgange.

Med en kombineret omsætning i 2012 på 38,7 milliarder dollar eller 217 milliarder kroner ligger det foran de to nærmeste konkurrenter, United og Delta Airlines.

Der er ikke meldt noget officielt ud endnu, men det lader altså til, at American Airlines' moderselskab, AMR Corp, og US Airways Group har fået de sidste vigtige detaljer på plads i den kæmpe fusionsaftale, der har været undervejs i gennem længere tid.

CNN skriver, at det nye selskab vil sætte sig på store dele af det amerikansk luftfartsnet, hvor US Airways i forvejen er en stærk spiller på østkysten med vigtige ruter mellem Washington og New York og med knudepunkter i blandt andet Philadelphia.

American Airlines har gennem de seneste år været i svære økonomiske problemer og har kigget efter en bejler, som man kunne slå pjalterne sammen med. Fusionen vil betyde, at American vil komme ud af sin betalingsstandsning.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere