EU opfordrer medlemslande til at dna-teste kød

Europæiske forbrugere skal have større sikkerhed for, at kødsvindlere ikke har fusket med kødet

Alle EU's medlemslande opfordres til at foretage dna-tests af kødprodukter for at afsløre eventuelle forekomster af hestekød.

Det siger EU's forbrugerkommissær, Tonio Borg, efter et hastemøde i Bruxelles med deltagelse af en række fødevareministre fra lande, der i særlig grad er berørt af skandalen med mad, der er deklareret som oksekød, men indeholder hestekød.

Opfordringen er en del af en plan fra EU-Kommissionen, som har til formål at komme den voldsomt eskalerede hestekød-skandale til livs, siger Tonio Borg.

Han tilføjer, at de 27 medlemslande desuden opfordres til at kontrollere kødet for dyremedicin, der kan være farligt for mennesker.

Opfordringerne fra kommissionen vil på fredag blive gennemgået af embedsmænd, hvorefter EU's landbrugs- og fødevareministre vil diskutere tiltagene yderligere ved et møde den 25. februar.

Forbrugerkommissæren siger desuden, at Europol vil koordinere de undersøgelser, som skal gennemføres i de mange lande, der efterhånden er involveret i kødkrisen.

Hele skandalen begyndte den 16. januar, da den irske fødevarestyrelse meddelte, at der var fundet dna fra heste i hamburgere, som sælges i en række fødevarekæder.

Efterfølgende har skandalen bredt sig, da det kom frem, at lasagne fra den svenske færdigrets-gigant Findus viste sig at indeholde op mod 100 procent hestekød.

Kødet kan angivelig spores tilbage til rumænske slagterier.

Der er ind til videre fundet hestekød i oksekøds-varer i Irland, Storbritannien, Frankrig, Schweiz og Sverige, mens også tyske, norske og danske forbrugere menes at have været udsat for hestekød forklædt som oksekød.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere