Minister om hestekødlasagne: Vi må overveje mere kontrol

Fødevareminister Mette Gjerskov overvejer flere kontroltiltag, efter at hestekødskandalen er nået til Danmark

Fødevareminister Mette Gjerskov (S) kalder det for "noget svineri", at der sandsynligvis også er solgt lasagne med hestekød i stedet for oksekød i danske butikker.

Samtidig varsler hun, at der kan være behov for på EU-plan at stramme op for fødevarekontrollen.

- Der er vel ingen i Europa, der har haft fantasi til at forestille sig, at man i det her omfang svindlede med kødet, så man tilfører hestekød i stedet for oksekød.

- Så derfor har der jo ikke været en kontrol af kødets oprindelse på den her slags varer. Men vi må alvorligt overveje, om det er noget, vi skal indføre, siger hun til Ritzau.

Fødevareministeren understreger, at der ikke er nogen tegn på sundhedsfare i forbindelse med den frosne lasagne med hestekød, som formentlig er nået frem til danske forbrugere.

Men hun betegner det som uacceptabelt, at forbrugerne ikke ved, hvad de spiser, og at svindelen ser ud til at være systematisk.

Samtidig understreger hun dog, at det er de allerede eksisterende kontrolsystemer, som har gjort det muligt at afsløre de uønskede hestekødprodukter.

- Det er kontrolsystemerne, som gør, at vi overhovedet ved, at det her er sket. Det er EU's udveksling af informationer, der gør, at vi overhovedet ved, at den her skandale er her, og at vi har muligheden for at oprulle den, siger Mette Gjerskov.

I første omgang er ministerens fokus dog rettet mod, at få alle problematiske varer væk fra butikshylderne og finde frem til de ansvarlige for hestekødsvindelen.

- Det vigtigste er nu at finde ud af problemets omfang, og så må vi jo handle derefter. Det er en sag, der åbenbart udvikler sig time for time.

- Vi tilbyder al vores hjælp for at få vendt hver en sten i den her sag, så vi finder dem, der har gjort det, og får dem bragt for en domstol, siger Gjerskov.

Fødevareministeren ser frem til at diskutere sagen med sine EU-kolleger på et møde senere på måneden. Allerede onsdag aften var der indkaldt til et hastemøde i Bruxelles for ministrene fra de EU-lande, hvor hestekødskandalen startede.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere