Skandalen om falsk oksekød breder sig til flere lande

Schweizisk supermarkedskæde har fundet hestekød i lasagne, mens nordmænd formentlig også er blevet snydt

Den såkaldte hestekød-skandale breder sig onsdag aften, idet først Tyskland, derefter Danmark og nu også Schweiz og Norge har meddelt, at der med stor sandsynlighed er fundet hestekød i produkter, der egentlig skulle rumme oksekød.

Således meddeler den schweiziske supermarkedskæde Coop, at der er fundet hestekød i kædens lasagne af eget mærke.

Coop-lasagnen er produceret af kød fra den franske underleverandør Comigel, der har fået skandalen til at eksplodere.

- Vi kan endnu ikke sige, hvor stort omfanget er, siger en talsmand fra Coop til AFP.

Supermarkedsgiganten fjernede allerede tidligere på ugen den frosne lasagne fra hylderne og sendte produkterne til undersøgelse. Disse prøver bekræfter nu mistanken.

I Norge meddeler fødevarestyrelsen, at frostvarer, der angiveligt indeholder hestekød, har været til salg i en række butikker.

- Men alle de store dagligvarekæder og Findus bekræfter over for Fødevarestyrelsen, at de har trukket varerne tilbage, siger Randi Edvardsen, der er afdelingschef i styrelsen, til NTB.

Hvorvidt danske og tyske forbrugere også har nået at sætte tænderne i lasagne indeholdende hestekød, er endnu ikke endeligt slået fast.

Det er imidlertid højst sandsynligt, da Comigel har fundet hestekød i prøver af kød fra en leverandør, der også har leveret kød til produkter, der er distribueret i Danmark.

Konkret drejer det sig om Best Lasagne, som er solgt i Superbest, og First Price Lasagne, som er solgt i Spar, Go’om, Kiwi minipris, Nærkøb, Letkøb, Elite og andre enkeltstående dagligvarebutikker.

Der er allerede taget prøver af lasagnerne fra de danske butikker, men resultaterne er først klar i næste uge.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere