Søvndal: Obamas grønne fokus kan gavne dansk erhvervsliv

Obamas klimavenlige tale til nationen glæder Villy Søvndal. Danske virksomheder er stærke i feltet, lyder det

USA's præsident, Barack Obama, lagde i sin tale til nationen natten til onsdag dansk tid stor vægt på udfordringerne omkring de globale klimaforandringer.

Det glæder udenrigsminister Villy Søvndal (SF), der håber, at det klimavenlige signal fra den amerikanske præsident kan komme danske virksomheder til gode.

- Isoleret set fra et dansk perspektiv er udsigten til en øget amerikansk indsats for mindre forurening og mere vedvarende energi positivt nyt for erhvervslivet, lyder det fra den danske udenrigsminister.

- Danske virksomheder står stærkt internationalt inden for begge felter, og dermed kan der være nye markeder at erobre, fortsætter han.

De ekstreme vejrfænomener, som USA har oplevet den seneste tid, fik onsdag nat Obama til at sende et klart budskab til klimaforandrings-skeptikerne i Det Republikanske Parti.

- Vi kan vælge at tro på, at superstormen Sandy og de værste tørker i årtier og de værste naturbrande, som nogle stater nogensinde har oplevet, bare er ekstreme tilfældigheder, eller vi kan vælge at tro på den overvældende dømmekraft fra naturvidenskaben, sagde han blandt andet.

Og den grønne linje fra præsidentens side kan både få stor reel og symbolsk betydning, vurderer Villy Søvndal.

- Præsidentens grønne budskab ligger i direkte forlængelse af hans indsættelsestale for nylig, hvor han også lagde an til en mere ambitiøs linje, end vi hidtil har set fra USA's side, siger han.

- Samtidig er det opløftende at høre, at præsidenten lægger op til at sætte handling bag ordene - uanset om han måtte møde modstand i kongressen, fortsætter han.

I talen koncentrerede Obama sig desuden om de mange indenrigspolitiske udfordringer, USA bakser med, som økonomien og våbenvolden i landet.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere