Fynsk fogedrets-raid

Politi og SKAT har anholdt 34 personer, som var eftersøgt for ikke at møde op i fogedretten

I alt 34 personer, som var eftersøgt for ikke at møde op i fogedretten på Fyn, blev tirsdag aften og onsdag morgen anholdt ved en storstilet og usædvanlig politiaktion. (Foto: Jens Dige)
I alt 34 personer, som var eftersøgt for ikke at møde op i fogedretten på Fyn, blev tirsdag aften og onsdag morgen anholdt ved en storstilet og usædvanlig politiaktion. (Foto: Jens Dige)

Fyns Politi har sent tirsdag aften og tidligt onsdag morgen været i gang med en større aktion for at anholde personer, der alle var eftersøgt for ikke at møde op i fogedretten.Aktionen foregik i et tæt samarbejde med fogedretten og SKAT i Odense. I alt 34 personer blev anholdt, så de efterfølgende kunne blive fremstillet i fogedretten.

- Vi har set en stigning i den her type sager, hvor det er svært at få folk til frivilligt at møde op i fogedretten og hos SKAT for at betale, hvad de skylder. Derfor er det desværre nødvendigt med den her slags aktioner, siger vicepolitikommissær Hans Jørgen Larsen fra Fyns Politi.

Se også: Gældsplagede står i kø til rådgivning

- Vi har erfaring for, at der er tidspunkter på døgnet, hvor folk er nemmere at træffe hjemme. Derfor foregår den her slags anholdelsesaktioner ofte meget sent eller meget tidligt på dagen, siger Hans Jørgen Larsen, der satte aktionen i gang onsdag morgen klokken 04:30. Allerede klokken 08:00 var de første 20 personer anholdt.

Behov for flere aktioner

- Det er langt flere anholdelser, end vi havde forventet i løbet af så få timer. Så på den baggrund må jeg sige, at det har været en succes, som viser, at der er stort behov for den slags aktioner, siger Hans Jørgen Larsen, som lover et fortsat stort fokus og flere aktioner på området.

Aktionen sluttede klokken 11:30. I alt ni kvinder og 25 mænd blev anholdt. De var i alderen 23 år til 62 år og bosiddende i henholdsvis Odense, Assens, Nordfyns og Kerteminde kommuner.

Se også: Snydt af bolighaj: Han skylder os stadig penge Læs også: Snydt af bolighaj: Han skylder os stadig penge

Ud over de 34 anholdte har Fyns Politi aftalt med 8 personer, at de selv møder op i fogedretten. De var af forskellige gode grunde ikke i stand til at følge med, da politiet pludselig dukkede op – for eksempel fordi de havde mindreårige børn, som ikke kunne efterlades alene hjemme.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere