Ophedet: Fupnumre i medierne er bedrageri

Bølgerne går højt, og anklagerne flyver om ørerne i denne uges udgave af Presseduellen, hvor repræsentanter fra Ekstra Bladet, DR og TV 2 Lorry diskuterer fupnumre, som den falske natklub for smukke mennesker, viste sig at være. SE TV-KLIP

Følg Samfund

SE PRESSEDUELLEN I KLIPPET HEROVER
---------------------------------------------------------------

Det er tre hidsige gæster, der deltager i ugen udgave af Presseduellen. Her sætter vi fokus på , om medierne gør deres arbejde godt nok, når en falsk pressemeddelelse for en ny natklub for smukke mennesker kan ende som en historie i diverse medier.

TV 2 Lorry hoppede i med begge ben og fik manden bag natklubben - som viste sig at være var fra Casper Christensens firma Douglas Entertainment - i studiet. Her forklarede han blandt andet, at Lorrys studievært aldrig ville kunne komme ind på natklubben, og at kronprins Frederik kunne få dispensation i visse tilfælde. Men det var fup og skulle bruges til DR3's program 'Absurdistan'.

Generaldirektør bør fyres
Det forarger Lorrys direktør Dan Tschernia, som mener, at DR's generaldirektør Maria Rønn bør fyres.

- Hun er ikke en særlig dygtig leder, for det her går ikke. Er det her satire eller medietjek? Tingene skifter vinkel alt efter, hvornår man snakker om det, siger han i Presseduellen.

Heller ikke ekstrabladet.dk's redaktør Niels Pinborg synes, det er særlig sjovt. Han mener, at folkene bag satiren arbejder i ond tro.

De arbejder i ond tro
- Jeg ville have gjort det samme som Tschernia og de dygtige journalister på Lorry - nemlig at gå til kilden. Det er langt over stregen for, hvad der er satire, og så er det først og fremmest ikke særlig sjovt. Og når de bliver ved med at lyve, så er de i ond tro. Det her er bedrageri, siger Niels Pinborg.

Debatten bliver intens, da DR's seerredaktør Jacob Mollerup forklarer, at Lorry bør lære af deres fejl. Desuden mener han, at det bør være en smal sag for journalister at gennemskue, at det var en stunt.

- Hvis vi ikke kan tage en diskussion om, hvorvidt sådan en pressemeddelelse kvalificerer sig til at blive bragt videre i nyhedsstrømmen, så har vi et problem. Der er ingen kendt afsender, og den fysiske lokalitet, de henviser til, findes ikke. Alle advarselslamperne bør lyse, siger Jacob Mollerup.

Det er noget sludder
- Det Mollerup siger er noget sludder, for vi har ikke lært noget af det her, siger Dan Tschernia.

Se de tre debattører komme op i det røde felt cirka 10 minutter inde i klippet. Igen 14 minutter inde angriber Dan Tschernia DR.

Se hele debatten i Presseduellen i klippet øverst.

Du kan se flere udsendelser af Presseduellen ved at følge os på vores facebook-side Ekstra Bladet TV. Her kan du også se Ekstra Bladets nye filmmagasin og fodboldmagasinet Fodbold med attitude.

Mere fra Ekstra Bladet+

Qatar er et diktatur, styret af emiren og et præsteskab med rod i shariaen

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind