Nortlander undskylder hotel-fadæse

Direktør i Nortlander Ski Tours, Mads Nortvig, beklager, at en gruppe unge kom til at bo på et hotel, der ikke var beboeligt

Toiletterne på Hotel 4 Young er langt fra færdigbyggede - og det samme gælder flere områder på hotellet. (Privatfoto)
Toiletterne på Hotel 4 Young er langt fra færdigbyggede - og det samme gælder flere områder på hotellet. (Privatfoto)

- Jeg vil gerne lægge ud med at sige, at det er en meget uheldig sag, som vi selvfølgelig er utroligt kede af. Der må ikke herske tvivl om, at vi tager det fulde ansvar for situationen, men at vi aldrig har haft intention om at sende 200 unge mennesker ned til et hotel, der ikke var klar til ankomst, skriver Nortlanders direktør Mads Nortvig i en pressemeddelse.

Manglede døre og brandalarmer
ekstrabladet.dk har talt med nogle af de unge, der blev sendt til hotellet af Nortlander:

- Da vi ankom, troede vi, at det var et sted, vi kun skulle opholde os midlertidigt. Der manglede døre, og flere brandalarmer var ikke sat til, fortæller Christian til ekstrabladet.dk

Han er en af de godt 130 unge fra Fredericia, der er afsted med Nortlander. Heraf er godt 100 elever på Fredericia Gymnasium.

- Da der på et tidspunkt gik en brandalarm, måtte vi ned og hente nogle af vores kammerater, der bor nogle etager længere nede - de kunne ikke høre alarmen, tilføjer han og fortæller desuden, at en byggesagkyndig besøgte stedet for et par dage siden.

- Han sagde, at der ikke måtte bo mennesker på hotellet i den stand, det var i nu, siger Christian.Da de unge konfronterede hotellet med de usle forhold, fik de ifølge den unge gymnasieelever ifølge Christian at vide, at hvis de ikke var tilfredse, stod der 'tre busser klar til at fragte dem hjem'.

Nortlander prøver i pressemeddelsen at forklare, hvorfor de ikke straks reagerede på de mange klager.

- Vi har siden i lørdags været i kontakt med både de unge mennesker i Bad Gastein (og deres forældre), vores personale i byen samt ejeren af det pågældende hotel. Vi har været lidt tilbageholdende med at kommentere indtil nu, da vi ihærdigt har forsøgt at danne os et overblik over situationen.

Manglende lounge og tildækket bar
At stedet minder mere om en byggeplads end et hotel, er ikke til at se på Nortlanders hjemmeside.

Her står blandt andet, at Hotel 4 Young er et nyt ungdomshotel, der blandt andet har et loungeområde med TV og DVD-afspiller. Men det loungeområde findes ikke, fortæller Christian.

- Og der skulle også være en bar, men den er ikke bygget færdig og er blevet dækket til, så vi ikke kan bruge den, siger han.

12 personer om ét toilet
På et af de større værelser sover de unge på tyndemadrasser, der er lagt ud i rummet.

Rummet, der huser 12 personer, har kun ét toilet, og gennem rummet løber et afløbsrør, fortæller Christian.

Selv om rejsebureauet beklager, så vil de ikke love en kompensation til de mange unge mennesker.

- Vi har folk, som kigger på, hvad vi kan gøre for de unge mennesker, når de kommer hjem igen, samt mens de er dernede. Økonomisk kompensation er dog noget, vi tager i dialog med vores gæster.

Jeg vil til sidst gerne understrege, at vi til fulde påtager os ansvaret for, at vi ikke har levet op til de løfter, som vi har givet de unge mennesker, og det beklager vi selvfølgelig dybt, skriver Mads Nortvig.

Se alle billederne fra Hotel 4 Young i galleriet øverst i artiklen

1 af 3 Hotellet i Bad Gastein i Østrig minder mere om en byggeplads end et hotel, lyder det fra flere af de unge, der er dernede. (Privatfoto)
2 af 3 Gulvene på badeværelserne på det nye øsrtrigske hotel 'Hotel 4 Young' ser alt andet end nye ud. (Privatfoto)
3 af 3 Toiletterne på Hotel 4 Young er langt fra færdigbyggede - og det samme gælder flere områder på hotellet. (Privatfoto)
0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere