Lejligheder til salg bliver en mangelvare i København

Antallet af lejligheder til salg er skrumpet gevaldigt i København

Foto: Thomas Borberg
Foto: Thomas Borberg

Der er ikke så meget at vælge imellem på ejendomsmæglernes opslagstavle, hvis man er på jagt efter en ejerlejlighed i Hovedstadsområdet.

Sidst i januar 2013 var der således blot 1216 ejerlejligheder til salg i Københavns Kommune, viser tal fra Realkreditrådet.

- Ét år tidligere var det tal 2101. Det svarer til et fald på 885 boliger eller på over 42 procent på blot ét år. Det betragter vi som et voldsomt fald, siger Lise Nytoft Bergmann, boligøkonom i Nordea.

Det faldende boligudbud betyder på landsplan, at der i dag står 3300 færre ejerlejligheder til salg, end der i gennemsnit har gjort siden 2004.

- Den senere tids udvikling på boligmarkedet har betydet, at ejerlejligheder så småt er ved at være en mangelvare, siger Jan Knøsgaard, vicedirektør i Realkreditrådet.

- Det er et generelt billede i hele landet, selvom udviklingen især er tydelig omkring hovedstaden, hvor antallet af ejerlejligheder til salg ikke tidligere har været så lavt som nu, tilføjer han.

Det samlede boligudbud på 56.994 ejerboliger består af 39.342 parcel- og rækkehuse, 6798 ejerlejligheder og 10.854 fritidshuse i januar 2013.

Dermed står der samlet set 6295 færre ejerboliger til salg end for et år siden. Heraf udgør parcel- og rækkehuse cirka 4000 og ejerlejligheder cirka 2200.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere