To redaktører er anholdt i Gambia

Viceredaktør og nyhedsredaktør på den regeringsvenlige avis Daily Observer i Senegal er blevet anholdt

Myndighederne i Gambia har anholdt to journalister, der arbejder for den regeringsvenlige avis Daily Observer, oplyser sikkerhedskilder og en af deres kolleger tirsdag.

Avisens viceredaktør Alagie Jobe og nyhedsredaktør Assan Sallah blev pågrebet af det nationale efterretningsagentur, NIA.

Jobe blev anholdt sidste fredag, mens Assan blev anholdt mandag, siger kilder i NIA. De ville ikke komme nærmere ind på årsagerne til anholdelserne.

- Sallah blev hentet på sit kontor mandag aften af civilklædte betjente, som identificerede sig som NIA-medarbejdere, siger en kollega på Daily Observer.

Anholdelserne finder sted knap en måned efter, at avisens administrerende direktør blev fyret og angiveligt flygtede til nabolandet Senegal af frygt for at blive anholdt for beskyldninger om finansiel uredelighed.

Fem andre ledende ansatte på avisen er løsladt mod kaution efter at have været anholdt.

Gambia er en smal landstribe beliggende inde i Senegal med en kort kyststrækning, der vender ud mod Atlanterhavet. Landet regeres af præsident Yahya Jammeh, der styrer Gambia med en jernnæve.

Han er ofte sat i gabestokken for at udstyre journalister med mundkurv blandt andre overtrædelser af menneskerettigheder, som præsidenten beskyldes for.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere