S-ordfører om akutjob: Værktøjet har virket

Socialdemokraterne roser private og offentlige virksomheder for at skabe 12.500 akutjob hurtigere end ventet

Regeringens akutjobordning er en succes.

Det konkluderer Socialdemokraternes politiske ordfører, Magnus Heunicke, på baggrund af nye tal fra Arbejdsmarkedsstyrelsen, der viser, at der allerede nu er opslået 12.731 akutjob.

Dermed er regeringens målsætning om at oprette mindst 12.500 akutjob i første halvår af 2013 opfyldt, flere måneder før tidsfristen udløber.

- Det viser jo, at værktøjet har virket. Midt i en hård krisetid for Danmark er det værd at rose de private og offentlige virksomheder, som har udvist samfundssind og givet en ekstra jobordning til de langtidsledige, siger Magnus Heunicke til Ritzau.

Hvis man dykker dybere ned i Arbejdsmarkedsstyrelsens akuttal, så viser de dog, at det primært er den offentlige sektor, som er gået forrest med at oprette akutjob.

I det private erhvervsliv er det derimod blot omkring halvdelen af de 7500 akutjob, som Dansk Arbejdsgiverforening (DA) har forpligtet sig til at oprette, der er opslået.

Men Magnus Heunicke er efter at have talt med DA overbevist om, at også den private sektor nok skal komme i mål.

- En aftale er en aftale, og den aftale, vi har indgået med dem, er jeg sikker på, at de nok skal overholde, siger han.

En ting er antallet af opslåede akutjob. Noget andet er, hvor mange job der rent faktisk går til de langtidsledige, der er ved at miste dagpengeretten.

Der findes ingen officielle opgørelser, men en omfattende undersøgelse i Ugebrevet A4 fra slutningen af januar viste, at under hvert femte akutjob går til en langtidsledig i målgruppen.

Magnus Heunicke afviser dog, at akutjobbene ikke når frem til de rette modtagere.

- Vi kan se på opgørelserne, at en stor del af dem er gået til langtidsledige, som netop er i målgruppen.

- Men du har aldrig hørt os sige, at vi regner med, at alle job vil blive besat af langtidsledige i den målgruppe. Det er logisk, at sådan er det selvfølgelig ikke. Det må arbejdsgiveren selv vurdere i den konkrete situation, siger Heunicke.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere