Regeringens målsætning om at oprette 12.500 akutjob er nået

Regeringens målsætning om at oprette 12.500 akutjob er nået flere måneder før tidsfristens udløb

Regeringens målsætning om at oprette 12.500 akutjob er nået flere måneder før tidsfristens udløb. (Foto: Linda Johansen)
Regeringens målsætning om at oprette 12.500 akutjob er nået flere måneder før tidsfristens udløb. (Foto: Linda Johansen)

Regeringens målsætning om at oprette 12.500 akutjob er nået flere måneder før tidsfristens udløb.

En ny opgørelse fra Arbejdsmarkedsstyrelsen viser, at der 6. februar var opslået 12.731 akutjob, som er målrettet de langtidsledige, der står til at ryge ud af dagpengesystemet.

Som en del af Akutpakke 2 fra oktober sidste år var det målsætningen at oprette 12.500 akutjob i første halvår af 2013. Men blot seks uger inde i det nye år er målsætningen altså opfyldt.

Tallene fra Arbejdsmarkedsstyrelsen viser dog også, at der er en skæv fordeling i akutjobbene. Det private erhvervsliv er således langt fra at opfylde løftet om at oprette 7500 akutjob. Den private sektor har indtil nu opslået 3744 akutjob.

Omvendt har den offentlige sektor med næsten 9000 opslåede akutjob skabt langt flere jobåbninger for de udfaldstruede dagpengemodtagere end de 5000, den var forpligtet til i akutjobaftalen.

Det er dog langtfra alle akutjob, der går til de langtidsledige. Selvom en ledig stilling opslås som et akutjob, kan alle nemlig søge jobbet.

Der findes ingen officielle opgørelse over, hvor mange af de nye akutjob der rent faktisk går til langtidsledige med udsigt til at miste dagpengene.

Men en omfattende undersøgelse i Ugebrevet A4 viste i slutningen af januar, at under hvert femte akutjob går til en langtidsledig.

Akutjobordningen blev oprettet, fordi op mod 35.000 langtidsledige var i risikozonen for at miste deres dagpenge i første halvår af 2013, efter at dagpengeperioden fra årsskiftet blev halveret fra fire til to år.

Regeringen har sammen med Dansk Arbejdsgiverforening, Kommunernes Landsforening og Danske Regioner forpligtet sig til at arbejde for at skabe 12.500 job målrettet de ledige, der er tættest på at miste deres ret til dagpenge.

Det vil sige ledige, der frem til 1. juli 2013 har mindre end tre måneder tilbage af deres dagpengeret.

Virksomheder kan få en præmie på 25.000 kroner for at ansætte en langtidsledig i et akutjob, hvis den gennemsnitlige ugentlige arbejdstid er på mindst 32 timer, og ansættelsen varer minimum 12 måneder.

For en ansættelse af minimum et halvt års varighed vanker der en præmie på 12.500 kroner.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere