Minister styrker kontrol efter hestekødsskandale

Fødevarestyrelsen skal kontrollere, at mistænkelige produkter er fjernet fra supermarkederne, siger Gjerskov

Mette Gjerskov  føler sig ikke sikker på, at der ikke kan gemme sig maskeret hestekød i de danske supermarkeder.
Mette Gjerskov føler sig ikke sikker på, at der ikke kan gemme sig maskeret hestekød i de danske supermarkeder.

Der skal være bedre kontrol med de fødevarer, som danske forbrugere tilbydes i butikkerne.

Det er tirsdag blevet besluttet på et møde mellem fødevareminister Mette Gjerskov (S) og Fødevarestyrelsen.

- Vi skal have Fødevarestyrelsens folk ud i supermarkederne og tjekke, at de rent faktisk har trukket de produkter tilbage, der kan være en risiko ved, siger fødevareministeren til Ritzau.

Tiltaget fra ministeren kommer som reaktion på den europæiske hestekødsskandale, der de seneste uger har bredt sig fra Frankrig til Storbritannien, Irland og Sverige med afsløringen af hestekød i produkter, der er markedsført som rene oksekødsprodukter.

- For det andet skal vi have lavet en screening af andre kødprodukter for at sikre os, at svindlen ikke har bredt sig.

- Og for det tredje skal vi følge op på de test, supermarkederne har lavet af de produkter, der er mistænkt for at indeholde hestekød, siger Mette Gjerskov.

Selvom der endnu ikke er fundet noget vildfarent hestekød i de danske kølediske, så kalder ministeren sagen for "meget alvorlig" set i et europæisk perspektiv.

- Der er mange lande involveret, og det er stærkt problematisk, at forbrugerne bliver snydt. Derfor er det vigtigt for mig at holde øje med, hvad der sker i forhold til de danske forbrugere.

- Hestekød er i sig selv ikke farligt, men det er svindel og bedrag over for forbrugerne, og hvis man kan finde på at smide hestekød i, hvad kan man så ikke ellers finde på, spørger Mette Gjerskov.

Hun føler sig ikke sikker på, at der ikke kan gemme sig maskeret hestekød i de danske supermarkeder.

- Der er rent faktisk en risiko for, at der er havnet varer i Danmark med hestekød i, og det skal vi naturligvis have styr på.

- Det er også derfor, at supermarkedskæderne har været ude og hive produkterne af hylderne, siger ministeren med henvisning til, at Dansk Supermarked tirsdag har droppet en frossen lasagne fra en fransk producent, som er indblandet i skandalen.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere