Sne på vejene - kør i god tid

Særligt den østlige del af Danmark er snedækket, så kør hjemmefra i god tid

Der er sne på vejene i flere steder af landet, så tag forbehold og kør hjemmefa i god tid, råder Vejdirektoratets trafikinformationscenter. (Foto: Ernst van Norde)
Der er sne på vejene i flere steder af landet, så tag forbehold og kør hjemmefa i god tid, råder Vejdirektoratets trafikinformationscenter. (Foto: Ernst van Norde)

Det har sneet flere steder i nat, så kast et blik ud af vinduet, inden du sætter dig ud i din bil. Der er glatførevarslel i den østlige del af Danmark og enkelte andre steder.

- Der er blevet saltet præventivt i hele landet undtagen i Nordjylland. For en gangs skyld er de gået fri af nattens snevejr, siger vagthavende Maiken Bendtsen fra Vejdirektoratets Trafikinformationscenter.

- Det er primært i den østlige del af Sjælland, der er glat. Det gælder så til gengæld helt fra Lolland-Falster og op til Helsingør. Men også noget af Midtsjælland er ramt, siger hun.

Hos TV2 Vejret bekræfter vejrvært Majbrit Søgaard de hvide veje, som bliver mere hvide i løbet af morgenen.

- Det vil fortsat sne her i morgentimerne, kraftigst på Sjælland og Bornholm. Men i løbet af formiddagen vil det stilne af og i eftermiddag vil det formentlig kun være Bornholm, der får sne, siger hun.

- Der kommer ingen store kælkebakker i denne omgang, men en lille snemand kan det måske blive til, siger vejrværten.

Snevejret kan drille på vejene og selv om vinterferietrafikken er noget lettere end normalt, opfordrer Trafikinformationens Maiken Bendtsen bilister til at køre hjemmefra i god tid.

- Sæt farten ned, kør forsigtigt og hold afstand, siger hun.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere