De vil være Pavens efterfølger

Her er favoritterne til jobbet som religiøst overhoved for verdens katolikker

Den tyskfødte pave Benedikt XVI går snart på pension. (Foto: AP)
Den tyskfødte pave Benedikt XVI går snart på pension. (Foto: AP)

Den katolske kirke skal finde en ny frontfigur, og spekulationerne er allerede i fulde omdrejninger om efterfølgeren til tyskfødte Benedikt XVI, som snart går på selvvalgt pension.

De 118 kardinaler, som skal vælge den nye pave i Det Sixtinske Kapel i Vatikanet, er delt i to forskellige grupper: Italienerne og de internationale.

Hvis den internationale gruppe får deres vilje, hedder den nye pave Peter Turkson, mener det tyske nyhedsmagasin Spiegel. Den 64-årige ghaneser vil - hvis han bliver valgt - blive den allerførste afrikaner som førstemand i Vatikanet.

Hvis man derimod spørger italienerne, er valget allerede klart: Det bliver ærkebiskoppen i Rom, Angelo Scola.

Læs også:

Se også: Ekspert: Historisk og forbløffende

Meldingen fra flere fremtrædende kilder i Vatikanet lyder desuden, at tiden er moden til et latinamerikansk overhoved for klodens 1,2 milliarder katolikker.

- Det kunne være en sort pave, en gul, en rød eller en latinamerikaner. Eller det kunne være tid til en asiatisk pave eller en fra et andet kontinent, siger Oscar Julio Vian Morales, ærkebiskop i Guatemala.

I 2005, efter den tyske kardinal Joseph Ratzinger blev valgt som pave, blev det rapporteret, at argentineren Jorge Mario Bergoglio opnåede det næsthøjeste antal stemmer i afstemningen.

Læs også:

Se også: Paven: Derfor træder jeg tilbage før tid

Den 63-årige Odilo Scherer, ærkebiskop i brasilianske São Paolo, tippes nu som en af de ledende pavekandidater fra Latinamerika. Samtidigt siger flere kirkefolk, at man bør gøre op med automatikken i at vælge en europæer som leder.

42 procent af verdens katolikker bor i det spansktalende Latinamerika, mens der kun bor 25 procent i Europa.

Da Johannes Paul 2. kom til magten i 1978, var det første gang i flere hundrede år, at en ikke-italiener satte sig på den katolske kirkes vigtigste post.

1 af 5 Odilo Scherer, 63, ærkebiskop i São Paolo, tippes nu som en af de ledende pavekandidater fra Latinamerika. (Foto: AP)
2 af 5 Den brasilianske kardinal, Joao Braz de Aviz, er med i opløbet om pave-jobbet. (Foto: AP)
3 af 5 Ærkebiskoppen i Rom, Angelo Scola, er italienernes favorit. (Foto: AP)
4 af 5 Argentineren Jorge Mario Bergoglio var tæt på at blive pave i 2005. (Foto: AP)
5 af 5 Den tyskfødte pave Benedikt XVI går snart på pension. (Foto: AP)
0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere