Lettere for lesbiske at blive anerkendt som forældre

Regeringen vil ændre loven, så lesbiske par får bedre mulighed for at blive anerkendt som juridiske forældre

Regeringen er parat til at give lesbiske par bedre mulighed for blive anerkendt som forældre på lige vilkår med andre familier.

I dag er reglerne sådan skruet sammen, at hvis den ene part i et lesbisk forhold bliver gravid ved hjælp af kunstig befrugtning, skal den anden kvinde i parforholdet søge om såkaldt stedbarnsadoption for at blive anerkendt som forælder, skriver Politiken.

Og hvis moderen bliver gravid med sæd fra en kendt donor, for eksempel en ven af parret, kan den anden kvinde i forholdet først søge om adoption efter to og et halvt år.

Men de regler skal nu ændres.

- Det er den slags bureaukratiske og uværdige skridt, vi nu gør op med. Det vigtigste for et barn, der kommer til verden, er jo at blive elsket og få omsorg, siger social- og integrationsminister Karen Hækkerup (S) til Politiken.

Landsforeningen for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner, LGBT, roser regeringen for igen at gøre Danmark til et foregangsland.

- Med regeringens udspil tager vi fat på de sammensatte familier og skaber løsninger for disse. Jeg er sikker på, andre lande vil kigge os over skulderen og følge i vores fodspor, siger Søren Laursen, retspolitisk talsperson i LGBT Danmark, i en pressemeddelelse.

Med det nye lovforslag vil regeringen sikre, at lesbiske par, der får børn ved kunstig befrugtning, begge kan blive anerkendt som forældre ved fødslen.

Det er ikke nogen nyskabelse internationalt set.

Det er det derimod, når regeringen også vil give et lesbisk par, der får barn med hjælp fra en kendt donor, lov til selv at beslutte, om det er manden eller den kvindelige partner til den biologiske mor, der skal have det andet forældreskab.

Regeringen vil sende lovforslaget i høring inden for kort tid, men allerede nu er der ifølge Politiken flertal for forslaget, fordi Enhedslisten bakker op.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere