Misbrugsofre jubler over pavefarvel

Flere grupper for pædofili-ofre glæder sig over pavens afgang. 'Han lovede meget, han ikke holdt', lyder det.

Mens mange begræder pave Benedikts XVI's overraskende afgang, jubler flere af dem, der er blevet udsat for overgreb af katolske præster. 'Han lovede en hel masse, men leverede ingenting', lyder skudsmålet om den afgående pave.

- Denne pave havde en stor mulighed for endelig at tage fat på årtiers misbrug i kirken, men i sidste ende gjorde han ingenting.

- Han lovede alting, men til syvende og sidst leverede han ingenting, siger John Kelly fra støttegruppen for overlevende efter børnemisbrug i Irland.

Irland er de senere år blevet rystet af en række afslørende rapporter, der har løftet sløret for årtiers misbrug af børn inden for den katolske kirke. Misbrug, der strækker sig uhyggeligt mange år tilbage - helt tilbage til 1920'erne.

- Vi bad paven indføre sanktioner mod de religiøse institutioner, der stod bag overgrebene, og de religiøse ledere i Irland, som tillod dem at finde sted, men til vores forfærdelse skete der ingenting, fortæller John Kelly.

Han tilbragte selv det meste af sin barndom i en katolsk-drevet institution og husker blandt andet tydeligt, hvordan han er blevet pisket med en pisk og udsat for vold.

Gruppen som den, John Kelly er en del af, har sammen med andre lignende organisationer gentagne gange forsøgt at råbe kirken op og bedt Vatikanet straffe de præster, som har stået bag overgrebene. Dog uden det store held.

I Australien er man også glad for, at den katolske kirke får et nyt overhoved.

En australsk organisation, der repræsenterer ofre for seksuel misbrug i kirken, mener nemlig også, at pave Benedikt har gjort alt for lidt for at stoppe katolske præster, der har misbrugt børn.

En talsmand for gruppen The Survivors Network of those Abused by Priests Nicki Davis siger:

- Ofrene glæder sig over tilbagetrækningen af en kirkelig embedsmand med så enorm magt, der har gjort så lidt for at stoppe det terrorvælde, som præster, der voldtager børn, står bag.

- I mange ofres øjne har Joseph Ratzinger personligt gjort mere for at tilføje flere til det enorme antal ofre og samtidig øget lidelserne for dem, der allerede er skadet, siger han med henvisning til den tyske paves borgerlige navn.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere