Paven: Derfor træder jeg tilbage før tid

Paven siger, at hans styrke er aftaget så meget den seneste tid, at han ikke længere kan være kirkens leder

Pave Benedikt XVI overraskede mange, da han mandag i en tale i Vatikanet på latinsk bebudede, at han træder tilbage.

I sin begrundelse for at gå fremhæver paven sin alder.

- Efter vedvarende at have gransket min samvittighed over for Gud, så er jeg kommet til den vished, at min kraft, som skyldes min alder, ikke længere er passende til en fornøden udøvelse af Sankt Peters menighedsvirke, siger paven.

Han siger, at hans kraft og styrke "er aftaget i de seneste måneder i et omfang, så jeg har været nødt til at indse min manglende kapacitet til at udføre embedet, som er betroet mig".

- Af denne grund, og fuldt vidende om alvoren i denne beslutning, så erklærer jeg med min fulde frihed, at jeg fralægger mig embedet som øverste biskop for Rom og Sankt Peders efterfølger, siger paven ifølge Vatikanets bekendtgørelse.

Han fortsætter sin erklæring med at sige, at med sin afgang vil en "konklave, der skal vælge den nye øverste pave, blive indkaldt af de, hvis kompetence det er".

- Kære brødre, jeg takker meget oprigtigt for al den kærlighed og alt det arbejde med hvilket I har støttet mig i mit kirkelige embede, og jeg beder om tilgivelse for alle mine mangler.

Paven lod allerede i 2010 i en interviewbog forstå, at tanken om at træde tilbage ikke lå ham fjern, hvis han følte, at han ikke længere kunne udføre sine pligter.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere