Mor: En enkelt chauffør til en lang busrejse

Flere elever er i løbet af weekenden blevet kørt til Prag - de siger, at der kun var en chauffør til at køre den lange tur

Elever fra Vordingborg Gymnasium måtte søndag vente på en bus fra Rejsemægleren i flere timer på en kold parkeringsplads. Og da busserne endelig kom, var de begge kun bemandet med en tysk chauffør.

Eleverne fra det sydsjællandske gymnasium er dog ikke de eneste, der i weekenden har haft problemer med selskabet Rejsemægleren, der også havde chartret den bus, der natten til lørdag forulykkede i Tyskland.

Læs også:

Se også: Elever venter flere timer på bus i bidende kulde

ekstrabladet.dk har været i kontakt med elever og forældre fra fem andre gymnasier, der i løbet af de seneste dage har haft problemer med selskabet i forbindelse med rejser til Prag.

En af dem er Marianne Johansen, hvis to børn skulle til Prag med deres gymnasiet i Næstved.

Her blev eleverne omkring fem timer forsinkede, fordi der kun var en tysk chauffør til at køre den lange vej til Prag. Han måtte derfor hvile undervejs.

- Det er dybt uansvarligt og meget rystende, at der kun er en chauffør til at køre sådan en tur. Vi har fået forældrebreve, hvor rejseselskabet garanterer for sikkerheden. Blandt andet skriver de, at der vil være mindst to chauffører på turen, eller at de vil skifte undervejs, siger Marianne Johansen, der også har kontaktet selskabet.

Læs også:

Se også: Rejsemægleren brugte tysk bus på grund af busmangel

- Jeg har bedt dem om at garantere, at de overholder kørehviletiden og samtidig sørger for en dansktalende chauffør til turen hjem. Kan de ikke det, må vi selv sørge for at få dem hjem, pointerer den rystede mor.

Hos Rejsemægleren holder den administrerende direktør og presseansvarlige, Kristian Aksel Nielsen, fast i, at selskabets sikkerhed altid er i top, og dermed også på hjemturen.

Læs også:

Se også: 48 gymnasieelever kørt galt i bus

- Jeg kan love, at vi på turen hjem, vil gøre nøjagtig det samme for at overholde sikkerheden. Vi er i løbende kontakt med vores partnere for at sikre, at det bliver overholdt, siger han.

Men er sikkerheden god nok, når en enkelt chauffør kører hele turen fra Danmark til Prag med kun et enkelt hvil på nogle timer i Tyskland?

- Det vil jeg ikke kommentere, lyder svaret fra Kristian Aksel Nielsen.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere