Krav: Ulven tilbage til Thy

Fra i dag kan skelettet af Thy-ulven ses på Naturhistorisk Museum i København, men thyboerne vil også vise den frem

Den vildfarne Thy-ulvs skelet kan fra i dag tages i øjesyn på Statens Naturhistoriske Museum i København. Det har fået thyboerne til at kræve den hjem. (Foto: Jens Dresling/Polfoto).
Den vildfarne Thy-ulvs skelet kan fra i dag tages i øjesyn på Statens Naturhistoriske Museum i København. Det har fået thyboerne til at kræve den hjem. (Foto: Jens Dresling/Polfoto).

I ugevis var det blandingen af frygt og nysgerrighed, der prægede Thy, da en ulv blev set vandre rundt flere steder. Nu, da den er død, er frygten afløst af kærlighed. I hvert fald vil de gerne have ulvens skelet tilbage.

Det kan fra i dag ses på Statens Naturhistoriske Museum i København. Det har i følge TV Midt-Vest rejst et lokalt krav om at få ulven tilbage til Thy, hvor den for et par måneder siden blev fundet død.

Konservator Abdi Hedayat fra Naturhistorisk Museum fortæller tv-stationen, at planen egentlig er efter udstillingen at opbevare den i museets magasiner. Men så kan den lige så godt 'komme hjem,' mener thyboerne.

Dét er ikke helt umuligt, siger Naturhistorisk Museums formidlingschef Hanne Strauer. Hun forestiller sig, at den kan få plads i velkomstbygningen i Thy Nationalpark, når den engang er opført.

Men så længe behøver man ikke vente. Thisted Museums inspektør Charlotte Boje Andersen har tilbudt husly til ulveskelettet indtil nationalparken er klar med en ulvesuite.

Ulven blev fundet død nær Hanstholm i november, efter at den gennem flere uger var blevet set strejfe om. En obduktion viste dels, at den var død af en bryst-tumor, dels at den var indvandret fra en ulveflok i Nordtyskland. Det er første gang 199 år, en ulv er dukket op i Danmark.

Læs også:

Se også: Thy-ulven vandrede 850 kilometer
Se også: Ulvegåden er løst
Se også: Ulvedyret døde af betændelse, ikke kræft
Se også: Den mulige ulv er fundet død i Thy
Se også: Ny ulv set i Thy

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere