103 kvinder massesteriliseret og smidt på jorden

To læger i Indien foretog mere end 50 operationer hver på én dag og efterlod kvinderne på en mark

SE VIDEOEN I KLIPPET OVER ARTIKLEN

.....................................................

Omkring 103 indiske kvinder er blevet udsat for en massesterilisering under forfærdelige forhold i den nordøstlige delstat Vestbengalen onsdag i denne uge. Sagen chokerer de indiske myndigheder.

Voldsomme tv-billeder fra den indiske tv-station NDTV viser, hvordan kvinder, der stadig er påvirket af bedøvelsen, bliver dumpet på jorden ude foran sygehuset Manikchak Block Hospital.

To læger ved Manikchak Block Hospital, der kun har kapacitet til 30 mænd og 30 kvinder, foretog hver mere end 50 operationer på en enkelt dag, dobbelt så mange som tilladt. Nogle af steriliseringerne foregik oven i købet ude på en mark, og nogle af kvinderne faldt om på grund af smerterne.

- Lægerne var ikke bare ligeglade med reglerne, men tog den medicinske uagtsomhed et skridt videre. Efter steriliseringen blev flere af kvinderne overladt til sig selv og måtte komme til hægterne, mens de lå uden for sygehuset, fortæller den indiske tv-station NDTV.

Alvorlige risici
- Over hundrede kvinder, hovedsageligt fattige, kom til lejren for at få operationen. Umiddelbart efter indgrebet bad lægerne deres assistenter om at flytte hver enkeltb af dem til den tilstødende mark, siger Dr. Biswaranjan Satpathi til AFP ifølge International Business Times.

Flere af byens indbyggere fortæller, at det ikke er første gang, de hører om massesteriliseringer, men de fortæller, at sygehuset normalt sætter et telt op, hvor kvinderne kan hvile ud efter operationen. Det skriver International Business Times.

Sagen har chokeret medicinske eksperter.

- Vi ved alle, at der er en alvorlig risiko for infektioner under sterilisation, og spørgsmålet er, om der er taget hensyn til det eller ej, siger sundhedsaktivist Ratnaboli Ray til NDTV.

Myndighederne kræver en granskning af, hvordan massesteriliseringen kunne ske.

- Vi er gjort opmærksom på denne sag. Det er ikke acceptabelt. Vi har bedt om en undersøgelse og bedt sygehuset sende os en rapport inden for 48 timer, siger direktøren for sundhedsmyndighederne i Malda Bidhan Mishra til India Today.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere