Togene kører igen over Lillebæltsbroen

De første passagertog er begyndt at køre over Lillebælt, efter en ørn rev en køreledning ned

Køen til bussen ved Fredericia Banegård er lang - togene krydser nemlig ikke Lillebælt i øjeblikket på grund af en nedfalden køreledning. (Privatfoto)
Køen til bussen ved Fredericia Banegård er lang - togene krydser nemlig ikke Lillebælt i øjeblikket på grund af en nedfalden køreledning. (Privatfoto)

De første passagertog er omkring kl. 19 her til aften begyndt at køre over Lillebælt, efter en ørn ødelagde en køreledning tidligere på dagen.

Det fortæller kommunikationschef i Banedanmark, Karina Nelsing, til ekstrabladet.dk.

- Vi blev klar med arbejdet til tiden, og så er vi langsomt ved at genoptage trafikken, siger hun.

Sådan kører togene, ifølge DSB.

Fra Fredericia mod Odense og København:
- Første IC-tog fra Fredericia mod Middelfart, Odense og København bliver IC 156, som kører kl. 19.09.

- Første regionaltog mod Odense bliver Re 2760 kl. 18.46 - det tog standser ved alle stationer mellem Fredericia og Odense.

Fra Odense mod Fredericia:
- Første IC-tog fra Odense mod Fredericia og Aarhus H bliver IC 161, som kører fra Odense kl. 18.33 og fra Middelfart kl. 18.57

- Første regionaltog fra Odense til Fredericia bliver Re 3873 kl. 20.39 - dette tog standser i dag ekstraordinært i Holmstrup, Skalbjerg, Bred og Kauslunde.

Afgangen fra Odense kl. 19.36 er erstattet af busser.

Skyldes en ørn
Det var en ørn, der var skyld i, at togforbindelsen over Lillebælt blev indstillet i begge retninger, så der ikke kørte tog mellem Middelfart og Fredericia/Kolding. Uheldet skete ved Lillebæltsbroen omkring klokken 14 i dag

- Det, som meldingen lyder på, er, at en ørn er kommet for tæt på køreledningen, så der sker en kortslutning. Det har medført, at køreledningen er røget ned på sporet, sagde Karina Nelsing, kommunikationschef i Banedanmark, tidligere på dagen til ekstrabladet.dk.

Der blev indsat togbusser til de nødstedte passagerer mellem Fredericia og Middelfart.

Stod op med gnister
Et vidne på stedet fortalte til ekstrabladet.dk, at der pludselig stod gnister og små flammer ud fra køreledningen omkring Houstedsgårdsvej i Fredericia, hvorefter togene begyndte at bakke tilbage til stationen.

Hvis man er blevet mere end 30 minutter forsinket, kan man søge om økonomisk kompensation gennem DSB's såkaldte rejsetidsgaranti.

Har du billeder fra togstationerne omkring Lillebælt, som du vil dele med os? Så send dem til os på mail eller sms/mms til 1224 (alm. takst)

1 af 4 (Fredericiainfo.dk)
2 af 4 (Foto: fredericiainfo.dk)
3 af 4 (Foto: fredericiainfo.dk)
4 af 4 Køen til bussen ved Fredericia Banegård er lang - togene krydser nemlig ikke Lillebælt i øjeblikket på grund af en nedfalden køreledning. (Privatfoto)
0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere