Verdens største festival

Verdens største forsamling af mennesker er i dag samlet til Maha Kumbh Mela

(Foto: AP)
(Foto: AP)

Ved samlingen af floderne Ganges, Yamuna og den mytiske Saraswati har der siden 14. januar samlet sig omkring 100 millioner hinduer.

De deltagere alle i den såkaldte Kumbh Mela, der groft kan oversættes til 'urnens fest'.

Det regnes for at være den største aktive forsamling af mennesker i verden.

Allerede på festivalens første dag dyppede mere end otte millioner mennesker sig i floderne. Man regner med at godt 100 millioner vil dyppe sig i løbet af den 55 dage lange fest.

I år er det desuden Maha Kumbh Mela, som betyder 'den store urnes fest'. Dette afholdes kun en gang hvert 144 år, og derfor er særligt mange hinduer i år valfartet til floderne.

I dag er det festivalens mest hellige dag, og allerede tidligt i morges ankom festivaldeltagerne til floden. Med sig havde de vimpler, buer og pile, bannere, og mange dansede mens de slog på trommer.

Nøgne med dreadlocks
Nøgne, med nyflettede dreadlocks i håret, og med ansigterne indsmurt i aske løb de ud i floderne, mens et massivt opbud af sikkerhedsfolk tilså, at ingen kom til skade.

Søndag er der 14.000 politimænd og paramilitære enheder udstationeret ved floderne. Festivalen politichef, RKS Rathore, sagde søndag til BBC, at årets festival ville være 'uden fortilfælde', og at der alene lørdag var ankommet 12 millioner hinduer til floden.

En af festdeltagerne er Rajkumar Singh, der er offentligt ansat i Indien.

- Jeg tror på, at hvis jeg bader på denne allermest hellige dag, så vil jeg slippe af med alle mine synder og bidrage til at sikre mig og min families fremtid, siger han til BBC.

Det lokale hospital har allerede tilset mere end 150.000 pilgrimme siden festivalens åbning, og to pilgrimme har mistet livet under festlighederne.

1 af 10 (Foto: AP)
2 af 10 (Foto: AP)
3 af 10 (Foto: AP)
4 af 10 (Foto: AP)
5 af 10 (Foto: AP)
6 af 10 (Foto: AP)
7 af 10 (Foto: AP)
8 af 10 (Foto: AP)
9 af 10 (Foto: AP)
10 af 10 (Foto: AP)
0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere