Politiet gransker fyringen af flygtende eks-betjent i USA

Menneskejagten fortsætter efter formodet drabsmand, som tidligere gik med uniform og politiskilt

Over 100 politifolk leder nu efter den 33-årige Dorner. (Foto: AP)
Over 100 politifolk leder nu efter den 33-årige Dorner. (Foto: AP)

Politistyrken i Los Angeles genåbner nu undersøgelsen af den episode i 2008, der førte til fyringen af Christopher Dorner - en tidligere betjent, som siden erklærede krig mod navngivne kolleger og nu er hovedperson i en regulær menneskejagt.

Dorner, der beskrives som "bevæbnet og ekstremt farlig", eftersøges for tre drab i Californien. En af de tre dræbte er datteren af en pensioneret politileder, som i sin tid bistod Dorner i den disciplinære sag, der endte med en fyreseddel.

Over 100 politifolk leder nu efter den 33-årige Dorner, som via internettet har truet med at dræbe en kollega, som han beskylder for at være i skyld i hans fyring, og han har også truet andre politimænd og deres familier.

At ordensmagten nu genåbner fyringssagen handler ikke om at "stille en morder tilfreds", siger politichef Charlie Beck, men i stedet at "forsikre offentligheden om, at deres politistyrke er transparent og fair".

Han opfordrer samtidigt den flygtende Christopher Dorner til at melde sig selv, så han kan fortælle sin version af episoden, der førte til fyringen.

- Hvis du melder dig selv, vil du være i sikkerhed, og ingen andre behøver at dø, siger Charlie Beck til den lokale tv-station KCBS i Los Angeles.

Jagten på Dorner spredte sig over tre delstater og dele af Mexico, før den torsdag eftermiddag ifølge nyhedsbureauet AP blev koncentreret omkring de snefyldte bjerge ved Big Bear Lake cirka 80 kilometer øst for Los Angeles.

Politiet i Los Angeles har skærpet sikkerheden for de omkring 40 kolleger, der er nævnt i et manifest, som Dorner har lagt ud på internettet.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere