Hospitalschef gav topjob til vigtigt vidne

Ekspert i forvaltningsret vurderer, at hospitalsdirektør har bragt sig på kant med loven

Direktøren for Nordsjællands Hospital har ifølge Politiken ansat en tidligere kollega til at lede byggeriet af et nyt supersygehus til 3,8 milliarder kroner - uden at fortælle Region Hovedstaden, at hun ville føre ham som vidne i en voldgiftssag.

Dermed har direktøren, Suzanne Aaholm, bragt sig på kant med forvaltningslovens habilitetsregler, siger Michael Gøtze, professor i forvaltningsret, Københavns Universitet.

Han påpeger, at hun som minimum burde have underrettet ansættelsesudvalget om, at den nye projektdirektør, Henrik Schødts, spillede en vigtig rolle i den verserende sag:

- Det gælder særligt i dette tilfælde, hvor hun har haft stor økonomisk interesse i, at han vidnede til hendes fordel, siger Michael Gøtze til Politiken.

Efter ansættelsen ændrede Henrik Schødts forklaring i retten til fordel for Suzanne Aaholm, der krævede 10 millioner kroner i erstatning for at være blevet uberettiget fyret som kommunaldirektør på Frederiksberg.

Men retten opdagede, at der var tale om en ny forklaring, og Suzanne Aaholm tabte sagen med et brag.

Suzanne Aaholm blev i februar 2010 bortvist fra sit job som kommunaldirektør med begrundelsen, at hun havde skjult for politikerne, at udgifterne til ændring af administrationen og ombygning af rådhuset havde overskredet bevillingen.

Få måneder senere blev hun ansat af Region Hovedstaden som hospitalsdirektør.

Hun anlagde derefter med støtte fra sin faglige organisation Djøf en voldgiftssag mod Frederiksberg Kommune med krav om 10 millioner kroner. Aaholms påstand var, at hun havde informeret borgmester Jørgen Glenthøj (K) om overskridelserne.

I november 2011 blev Henrik Schødts ansat som projektdirektør for det kommende Nyt Nordsjællands Hospital, som Aaholm er chef for.

Og i oktober sidste år kom Henrik Schødts i voldgiftsretten med sin nye forklaring, der støttede Aaholms udlægning af sagen. Schødts var tidligere ansat som chef for Frederiksberg Kommunes ejendomsafdeling.

Hospitalsdirektør Suzanne Aaholm siger i en skriftlig udtalelse til Politiken, at "jeg har overhovedet ikke haft nogen indflydelse på hans eller andres forklaringer". Hun oplyser, at hun fortalte ansættelsesudvalget, at hun kendte Schødts.

Vibeke Storm Rasmussen (S), der som formand for Region Hovedstaden er øverste chef for Suzanne Aaholm, betegner oplysningerne som "overraskende".

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere