Ven til voldtægtsdræbt indisk kvinde vidner i dag

Ledsageren til den unge kvinde, der døde efter en gruppevoldtægt i Indien sidste år, skal vidne tirsdag

Voltægtssagen fik folk til at demonstrere massivt i de indiske gader. (Foto: AP)
Voltægtssagen fik folk til at demonstrere massivt i de indiske gader. (Foto: AP)

Ledsageren til den 23-årig kvindelige medicinstuderende, der i december sidste år døde efter en grusom gruppevoldtægt i en bus i New Delhi i Inden, skal afgive forklaring i retten tirsdag, fortæller hans far, ifølge nyhedsbureauet AFP.

Seks mænd er anklaget i sagen, der består af et mere end 1000 sider langt anklageskrift indeholdende en lang række gruopvækkende detaljer, der beskriver mishandlingen af den 23-årige kvinde.

Den 28-årige ledsager, der ligeledes blev udsat for grov vold, ankom til retten i New Delhi i en kørestol, og det forventes, at han vil være det første vidne i tirsdagens række af afhøringer.

De seks mænd, hvoraf en er mindreårig, nægter sig alle skyldige i anklagerne for blandt andet mord, voldtægt og røveri.

- Min søn vil gå så langt som overhovedet muligt for at sikre, at de skyldige bliver straffet, sagde ledsagerens far, inden han trådte ind i retsbygningen.

- Han vil samarbejde og er klar til at svare på alle spørgsmål, der måtte komme, tilføjede han.

Den 23-årige kvinde døde på hospitalet den 29. december på grund af de massive indre kvæstelser, hun pådrog sig under det brutale overfald.

De to unge havde den 16. december været i biografen og ville tage bussen hjem.

Men da de steg om bord, blev de overfaldet af en gruppe mænd, som voldtog kvinden på skift med blandt andet et jernrør, inden de bankede hende og ledsageren og smed dem af bussen, mens den stadig kørte.

Kvinden nåede at afgive et fuldt vidneforklaring inden sin død, og det forventes, at hendes ledsagers beretning ligeledes vil veje tungt i sagen mod de formodede gerningsmænd.

Voldtægtssagen har udløst omfattende protester i Indien mod politiets ligegyldighed over for seksuelle overfald.

Det har sat regeringen under pres, og lørdag godkendte den, at der skal være hårdere straffe for voldtægt. Det kan i de alvorlige tilfælde indebære dødsstraf til de skyldige.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere