Kvinde - din mand knokler altså mere end dig

Så er det slut med martyrrollen som kvinde. For den med at kvinder arbejder mere end mænd holder nemlig ikke

Mænd arbejder mere end kvinder. Og selv om man tæller støvsugning, tøjvask og madlavning med i regnskabet, så er det stadigvæk manden, der vinder i arbejdstidsregnskabet, skriver Søndagsavisen.

Det viser en undersøgelse fra Rockwoolfondens Forskningsenhed med 7075 deltagere, som Dansk Erhverv har regnet på.

Mænd, der er mellem 18 og 74 år, arbejder i snit seks timer og seks minutter om dagen, mens kvinder i samme aldersgruppe kun kommer op på at arbejde fem timer og 43 minutter.

Det svarer til en seks procent kortere arbejdsdag hver eneste dag hele året rundt i 56 år. Og samler man de færre timer, har kvinderne 17,5 færre almindelige arbejdsdage om året end mændene.

Flere kvinder i det offentlige
På jobbet ligger mændene i front med tre timer og 49 daglige minutter hver dag året rundt mod kvinders to timer og 28 minutter.

- Der er flere grunde til, at kvinder har en markant lavere arbejdstid end mænd. For det første er flere kvinder på deltid end mænd, siger Geert Laier Christensen, analysechef i Dansk Erhverv, til Søndagsavisen og fortsætter:

- Og for det andet er der flere kvinder ansat i den offentlige sektor, hvor den gennemsnitlige arbejdstid er noget lavere end i den private sektor, siger han.

Men selv om mændene arbejder mere end kvinderne, så er de dog blevet mindre arbejdsomme end tidligere. Faktisk har mændenes arbejdstid været i frit fald de seneste årtier.

I 1964 stod man ved samlebåndet eller sad på kontorstolen i fem timer og 54 minutter - det er faldet til tre timer og 49 minutter, skriver avisen.

Til gengæld har manden fået øjnene op for, at det også kræver sin mand at holde hus og hjem. De 29 minutters hjemlige pligter om dagen, som mændene bidrog med i 1964, er ifølge Søndagsavisen i dag vokset til to timer og 17 minutter.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere