Fundraiserfirma: Samler penge ind til ulovlig fond

Kunder køber produkter for at støtte syge børn - men pengene går til ulovlig fond

HJÆLP OS: Er du også blevet snydt af Fundraiser Danmark eller Foreningen Ønskebørn? Så send en mail eller en SMS/MMS til 1224 (alm. takst)

Hver dag ringer firmaet Fundraiser Danmark til en række af danske virksomheder for at sælge chokolade, bolcher, kaffe og kontorartikler.

I salgstalen lyder det, at virksomhederne, ved at købe produkter hos dem, ’støtter en god sag’. 15 % af beløbet går nemlig til den frivillige forening Foreningen Ønskebørn, som opfylder ønsker for sygdomsramte børn og unge i Danmark.

Men Foreningen Ønskebørn er ulovlig. Når en forening ønsker at samle ind til godgørende formål, skal indsamlingen anmeldes til politiet. Men Foreningen Ønskebørn, der har hovedsæde i Hellerup, har ikke anmeldt deres indsamling. Det fortæller Nordsjællands Politi.

Spøgelsesfond
Budskabet på foreningens hjemmeside siger noget helt andet:

’Du kan derfor være sikker på, at når du støtter os, hjælper du syge børn og unge i Danmark på bedste vis, og vi vil gøre alt for at bevise vores værd’.

Ekstra Bladet har derfor forsøgt at kontakte Foreningen Ønskebørn for at høre, hvordan det stemmer overens med, at deres foretagende er ulovligt.

LÆS OGSÅ: Se også: Det lugtede af svindel fra første dag Det lugtede af svindel fra første dag

Men hverken på deres adresse på Strandvejen i Hellerup eller på mail har det været muligt. Og det telefonnummer, som efter sigende skulle tilhøre foreningen, eksisterer ikke.

Heller ikke på deres hjemmeside er det muligt at finde navne eller numre på nogen i foreningen.

Også den adresse, som Fundraiser Danmark oplyser på sin hjemmeside, er ren proforma. Firmaet bor nemlig et helt andet, hemmeligt sted.

Må ikke se produkterne
Ekstra Bladet har talt med flere unge mennesker, som har arbejdet hos Fundraiser Danmark. Alle fortæller, at det var ’noget lusket’ ved virksomheden og deres samarbejde med Foreningen Ønskebørn.

En af dem er 19-årige Julie Klint, som stoppede hos Fundraiser Danmark efter en uge.

- Jeg spurgte, om vi måtte se de bolcher og de kuglepenne, som vi skulle sidde og sælge, hvor Ønskebørns logo jo skulle være på.

LÆS OGSÅ: Se også: Lokker arbejdsløse med fantasiløn Lokker arbejdsløse med fantasiløn

- Men direktøren sagde bare, at alle bolcherne var blevet spist lige inden jul, så det kunne vi ikke. Jeg tænkte bare, har de så også spist kuglepennene, siger Julie Klint.

22-årig direktør
Direktøren for Fundraiser Danmark er 22-årige Victoria Riber Hansen, der også er direktør for tre andre lignende firmaer.

Men ikke hun har været interesseret i at fortælle, hvorfor firmaet samarbejder med en ulovlig fond.

Den korte melding lød blot:

- Jeg ønsker ikke at udtale mig om det, siger Victoria Riber i telefonen, inden hun lægger røret på.

LÆS MEGET MERE OM SAGEN I EKSTRA BLADET I DAG:

* Mystisk bagmand trækker i trådene bag Fundraiser Danmark
* Tidligere medarbejders mistanke: Han har selv oprettet Ønskebørn
* Fond og firma har samme nummer
* Fundraiser Danmark smidt ud af kontoret
* HK har politianmeldt firmaet
* Bagmanden: Jeg gider ikke snakke med jer

HJÆLP OS: Er du også blevet snydt af Fundraiser Danmark eller Foreningen Ønskebørn? Så send en mail eller en SMS/MMS til 1224 (alm. takst)

1 af 3 
2 af 3 
3 af 3 
0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere