5.270 har mistet dagpengene

Spritnye tal fra a-kasserne viser nu, hvor mange der foreløbig har mistet dagpengeretten. - Så alvorligt og omfattende som vi frygtede, siger direktøren for AK-Samvirke

Foto: Linda Johansen
Foto: Linda Johansen

Tallene taler deres tydelige sprog.

Tydeligere end politikernes snak.

Nye tal fra a-kassernes brancheorganisation viser, at 5.270 danskere i årets første dagpengeperiode har mistet retten til dagpenge som følge af reformen.

- Det er desværre præcist så alvorligt og omfattende, som vi frygtede. Tallet afspejler, at situationen på det danske arbejdsmarked er dybt alvorlig, siger Verner Sand Kirk, der er direktør for AK-Samvirke, til DR Nyheder.

Tallene dokumenterer til fulde, at politikerne - med tal fra Beskæftigelsesministeriet - skød langt, langt under målet, da de satte tal på reformen i 2010.

Daværende beskæftigelsesminister, Venstres Inter Støjberg sagde, at halveringen af dagpengeperioden ville betyde at 2.000-4.000 årligt mistede retten til dagpenge.

Den nuværende regering opjusterede tallet til mellem 9.000 og 16.000 årligt, men har siden hævet tallet til mellem 17.000 og 23.000 i første halvår i år.

Ifølge beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) ville 28 procent af dem ryge ud i januar. Det rammer ret præcist det seneste skøn.

- Det er rystende, at de grundlæggende præmisser for dagpengereformen - at det kun ville berøre nogle få tusinde årligt - var helt forkerte. Selv om vi er blevet kaldt mørkemænd af politikere og arbejdsgivere, viser det sig, at selv vores mest dystre prognoser holdt stik, siger Verner Sand Kirk til DR Nyheder, der ikke har fået en kommentar fra Mette Frederiksen.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere