Et dødsfald og 600.000 uden strøm

Monster-snestormen 'Nemo' har dræbt en person og efterladt hundredetusinde uden strøm

Snestormen 'Nemo' pisker i disse minutter vandret gennem gaderne, ind fra det nordatlantiske ocean i det nordøstlige USA, hvor natten endnu er kold og mørk.

Stormen, som er en kulmination på en konvergens mellem en kold- og en varmfront, startede for alvor fredag morgen, hvor den trak sig ind over dele af New York, og betød at mere end 5000 flyafgange fra omkring 60 forskellige lufthave er aflyst.

Herhjemme er samtlige flyafgange til New York også aflyst.

Flere steder falder der over ti centimeter sne i timen, mens vindstød blæser op mod 75 km/timen. Vejrprognoserne taler om op til 76 centimer i Boston, hvilket slår alle tidligere rekorder.

Men i forhold til vejrprognoserne har 'Nemo' langt fra toppet endnu. Lørdag formiddag forventes stormflod med op til tre meter høje bølger i Massachusetts ved byen Marshfield.

Alligevel er konsekvenserne allerede nu til at tage at føle på.

Tror ikke egne øjne
- Jeg kunne ikke tro mine egne øjne, da jeg så, hvor meget sne og nedfaldne grene der lå, siger CNN journalisten Molly Schulson, der i øjeblikket er strandet på Rhode Island, hvor de fleste offentlige transportmidler er aflyst.

Også 600.000 mennesker er i øjeblikket uden strøm på grund af at stormen har knækket elkabler. Og selv om elselskaberne har indkaldt ekstra personale til at ordne de nedfaldne ledninger, vokser tallet hurtigere end det kan repareres.

En enkelt person meldes desuden dræbt af stormen i forbindelse med at personen befandt sig i et køretøj. Der nærmere omstændigheder kendes dog endnu ikke.

I de seneste dage op til stormen har folk revet vare ned fra hylderne hos de lokale købmænd, for at forberede sig på at sne inde.

- De er som vilde dyr i butikkerne. Der er intet tilbage på hylderne, siger Elizabeth Frazier, der bor i Massachusetts.

Undtagelsestilstand
Både New York og New England er erklæret i undtagelsestilstand, og det er forbudt for både biler og lastbiler at færdes på veje. En overtrædelse af disse restriktioner kan medføre bøder på op til 2.800 kroner.

Desuden er de fleste skoler lukkede og sportsarrangementer er aflyst.

Det forventes, at Boston vil blive hårdest ramt af 'Nemo'.

- Men vi er hårdføre her, siger borgmesteren Thomas Menino.

Snestormen kommer kun tre måneder efter, at orkanen Sandy ødelagde dele af New York og New Jersey og dræbte 132 mennesker samt forårsagede skader for mange milliarder kroner.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere