Zimbabwe får ny statsbøddel

Statslige medier i Zimbabwe oplyser, at der er udpeget en ny bøddel i landet. Det vækker bekymring hos Amnesty International

Meldinger om, at der skulle være udpeget en ny bøddel i det afrikanske land Zimbabwe, skaber stor bekymring hos Amnesty International. Organisationen frygter, at landet vil genindføre henrettelser efter en pause på syv år. Den sidste henrettelse skete i 2005, hvor den daværende bøddel gik på pension.

- Denne makabre ansættelse er foruroligende og vidner om, at Zimbabwe ikke ønsker at afskaffe denne grusomme, umenneskelige og nedværdigende form for straf, siger direktør Noel Kututwa fra Amnesty Internationals Sydafrikanske afdeling.

Ny forfatning- gammel skik
Zimbabwes udkast til en ny forfatning vil blive sendt til folkeafstemning i løbet af de næste par månederm og fritager kvinder, mænd under 21 år samt personer over 70 år for at kunne blive idømt dødsstraf. Den forbyder også dødsstraf som en obligatorisk straf.

Men selvom disse begrænsninger skrevet ind i den nye forfatning, så er Amnesty International ikke tilfredse.

-Dødsstraffen er den ultimative fornægtelse af menneskerettigheder. Det er overlagt og koldblodigt mord på et menneske og vi er imod det, uanset forbrydelsen, gerningsmandens alder, eller hvordan henrettelsen foregår, lyder det fra Noel Kututwa.

Der sidder, ifølge Amnesty International, mindst 76 mennesker på dødsgangen i Zimbabwe. Kun to af dem er kvinder. Derfor vil bestemmelserne i den nye forfatning ikke være med til at reducere antallet af henrettelser betydeligt.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere