Har advaret mod ulykkesvej i årevis

- Biler blæser gennem vej, hvor 11-årig blev livsfarligt kvæstet af varevogn

Hele byen taler om den farlige Vinderslevholmvej, hvor en 11-årige pige fredag blev livsfarligt kvæstet.
Hele byen taler om den farlige Vinderslevholmvej, hvor en 11-årige pige fredag blev livsfarligt kvæstet.

Rasmus Nørup bor på Vinderslevholmvej syd for Kjellerup, hvor en 11-årig pige fredag morgen blev livsfarligt kvæstet, da hun sammen med sine to søskende - en lillesøster på ni og sin storebror på 13 år gik langs vejen på vej til skole i Vinderslev.

Den 11-årige og hendes søskende gik i den rigtige side af vejen, da en modkørende varevogn ramte pigen med sit højre sidespejl, der blev flået af ved sammenstødet.

Den 11-årige blev kastet ind i sin søster med en sådan kraft, at den niårige pige også blev kvæstet ved ulykken - hun er dog ikke livsfarligt kvæstet.

- Hun var altid glad
Den 11-årige pige er kort efter middag fredag på operationsbordet.

- Hun er fortsat i livsfare, siger vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi, Ole Vanghøj, til ekstrabladet.dk.

Rasmus Nørup er forfærdet men ikke overrasket over, at en så alvorlig ulykke er sket blot 150 meter fra hans hjem.

- Jeg har set den pige gå til skole hver morgen. Hun og hendes søskende går forbi vores hus hver dag. Hun er altid glad og næsten dansende og fløjtende - det er skrækkeligt, siger Rasmus Nørup.

Har advaret kommunen
Og der opstår tit farlige situationer på den smalle vej, hvor der er en vognbane i hver retning og et lille græsstykke på hver side af vejen at hoppe i sikkerhed på, når skolebørnene skal hoppe i sikkerhed fra de biler, som kommer kørende.

Læs også:

Se også: 11-årig pige i livsfare efter ulykke

Rasmus Nørup var ikke selv ude ved ulykkesstedet men har i flere år løbet både Silkeborg Kommune og Vejdirektoratet på dørene for at få dem til at gøre noget, der får bilisterne til at sætte farten ned på Vinderslevholmvej.

- Jeg har skrevet og ringet mange gange, men mødes enten med tavshed eller ligegyldighed. Det fører ikke noget med sig, siger Rasmus Nørup til ekstrabladet.dk.

Den maksimale tilladte hastighed på ulykkesstedet er 80 km/t, og Rasmus Nørup har opfordret til opsætning af 'Skole-startskilte' eller til en nedsættelse af den tilladte hastighed til 60 kilometer i timen.

- Jeg fik et svar gående på, at det ikke var muligt at nedsætte den tilladte hastighed til 60 km/t på hele vejstykket mellem Hovedvej 52 og Hovedvej 13, men jeg mener godt man kunne gøre det fra Kjellerupvej (Hovedvej 52) og ind til en kilometer på den anden side af Vinderslev - det er en skolevej, hvor børnene færdes hver eneste dag, siger Rasmus Nørup, der ikke står alene med afmagten over forholdene på Vinderslevholmvej.

- Det er noget, vi taler om i Vinderslev hele tiden - alle borgere vil gerne have, der bliver gjort noget for at få farten ned, siger Rasmus Nørup til ekstrabladet.dk.

Bilister drøner igennem byen
Frustrationen gælder ikke kun kommunen.

- Bilister i personbiler kommer nogen gange med op mod 120 kilometer i timen, og lastbiler bruger Vinderslevholmvej som genvej mellem Hovedvej 13 og Hovedvej 52 og kommer drønende med 90 i timen. Inde i selve Vinderslev er der fartchikaner i form af bump, men lastbilerne drøner igennem, fordi bumpene blot virker som en lille sten på vejen for lastbilerne. Lige mens vi taler, kommer der en lastbil kørende gennem byen med en anslået hastighed på 70 km/t, siger Rasmus Nørup.

I sit job som chauffør for Dansk Autohjælp er han vant til at bjærge strandede bilister, og han oplever ofte, at folk ikke afpasser hastigheden efter forholdene og blæser på fartgrænser og vejforhold i øvrigt.

Han, der har børn på et og tre år, har selv været ved at blive kørt ned på Vinderslevholmvej.

- Når jeg går en tur med barnevognen for at få den lille til at sove, er det sket flere gange, at jeg har været ved at blive kørt ned af en bilist, der er kommet drønende med alt for stor fart. Så er det bare om at hoppe ind til siden med barnevogn og det hele, siger Rasmus Nørup til ekstrabladet.dk.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere