Snestorm stopper alle flyvninger til og fra New York

Den voldsomme snestorm i det nordøstlige USA har nu lukket de tre store lufthavne omkring New York

Tusindvis af rejsende er strandet i de tre store lufthavne ved millionbyen New York som følge af den kraftige snestorm, der i disse timer rammer hele det nordøstlige USA.

Sidst på eftermiddagen lukkede LaGuardia for al flytrafik og det samme gjorde Newark Liberty Airport i nabostaten New Jersey.

Og tidligt på aftenen er John F. Kennedy International Airport også blevet lukket ifølge myndighederne.

I forvejen var tusindvis af afgange og ankomster aflyst fra de tre lufthavne på grund af den voldsomme snestorm, der er døbt Nemo, som er taget til i styrke i løbet af fredagen.

Uvejret ventes først at løje af omkring middagstid lørdag ifølge USA's nationale vejrtjeneste.

Stormen vil ifølge vejrprognoserne medbringe store snemængder til de tætbefolkede nordøstlige områder, og millioner af mennesker nær New York og Boston frygter at få afbrudt deres strømforbindelser og transportmuligheder.

De nordøstlige stater forbød fredag eftermiddag amerikansk tid biler at køre på vejene, og foreløbig står 10.000 husstande på østkysten uden strøm.

I Massachusetts gav guvernør Deval Patrick ordre til, at al normal trafik skulle indstilles på delstatens vejnet. Hvis nogen trodser forbuddet, risikerer de op til et års fængsel.

- Undtagelser gælder redningsarbejdere og ambulancefolk med videre, sagde Patrick fra et krisecenter i Framingham.

Vejrprognoserne taler om op til 76 centimer i delstatens hovedstad Boston. Dermed overgås rekorden fra 2003, da der faldt 70 centimer sne i Boston.

- Det er en meget stor og kraftfuld storm. Men det er opløftende at se, at så mange mennesker har besluttet sig for blive hjemme, siger Bostons borgmester Thomas Menino ifølge nyhedsbureauet Reuters.

I Connecticut forbød guvernør Dannel Malloy også bilkørsel i en del områder.

Snestormen kommer kun tre måneder efter, at orkanen Sandy ødelagde dele af New York og New Jersey og dræbte 132 mennesker og forårsagede skader for mange milliarder kroner.

Den nationale vejrtjeneste i USA advarer om, at der ud over massive snemængder kan ventes vindstød med orkanstyrke - navnligt tæt på kysten.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere