Asiatiske virksomheder redder danske job

688 stillinger, der ellers ville være nedlagt, blev sidste år sikret af udenlandske firmaer, viser evaluering

Udenlandske virksomheder reddede sidste år et rekordstort antal danske arbejdspladser ved at overtage lukningstruede arbejdspladser.

Det viser årsopgørelsen fra Invest in Denmark, der er etableret af Udenrigsministeriet.

Invest in Denmarks medarbejdere opsøger potentielle udenlandske investorer og hjælper dem med information om investeringsmulighederne herhjemme og giver praktiske råd om etablering.

I alt blev 688 stillinger, der ellers ville være nedlagt, sikret af udenlandske firmaer, viser en ekstern evaluering lavet af revisionsfirmaet KPMG.

KPMG’s opgørelse af årsresultatet for Invest in Denmark i 2012 tæller i alt 1193 arbejdspladser, hvoraf to tredjedele ellers ville være forsvundet fra Danmark.

Virksomheder fra Asien fører an og leverede flere virksomheder og arbejdspladser end Europa, USA og Canada i 2012.

Kinesiske Titan Wind Power er et eksempel på en ny udenlandsk virksomhed, som reddede arbejdspladser, da det i sommeren 2012 overtog Vestas’ tårnfabrik i Varde og fastholdt 120 varslede medarbejdere.

- Det glæder mig meget, at regeringens satsning på de asiatiske vækstmarkeder bærer frugt. Ikke mindre end 22 asiatiske virksomheder er kommet til Danmark med assistance fra Invest in Denmark, heraf 14 alene fra Kina, siger handels- og investeringsminister Pia Olsen Dyhr (SF).

En anden positiv tendens er ifølge ministeren, at hele landet får gavn af de udenlandske investeringer og arbejdspladser.

To tredjedele af de 1193 arbejdspladser findes i enten de tre vestdanske regioner eller Region Sjælland mod 402 i Hovedstadsregionen.

- Hele Danmark er ramt af krisen, og hele Danmark har brug for flere arbejdspladser, og her spiller de udenlandske investeringer en vigtig rolle, siger Pia Olsen Dyhr.

Som de mest afgørende faktorer i valget af Danmark nævner udenlandske virksomheder blandt andet den højtuddannede arbejdskraft, placeringen mellem Norden og Europa, og landets forsknings- og udviklingskompetencer.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere