Hård kritik af mondænt pris-show

Fonden bag Bill Clintons besøg i Danmark har sået splid mellem to jyske kommuner

Tidligere præsident Bill Clinton kiggede forbi Sønderborg i november og kastede gevaldig glans over CSR Fondens prisfest. Det vakte sønderjysk jubel, men nu har fonden valgt at flytte festen til Vestjylland. (Foto: J. Scott Applewhite)
Tidligere præsident Bill Clinton kiggede forbi Sønderborg i november og kastede gevaldig glans over CSR Fondens prisfest. Det vakte sønderjysk jubel, men nu har fonden valgt at flytte festen til Vestjylland. (Foto: J. Scott Applewhite)

Få måneder efter USAs tidligere præsident Bill Clintons besøg i Sønderborg som gæstetaler ved CSR Fondens årlige pris-uddeling, har fonden skabt sønderjysk vrede ved at flytte hele award-showet til Holstebro.

Bystyret i Sønderborg, der har brugt pris-uddelingen som markedsføring af områdets erhvervs- og kulturliv, er helt oppe i det røde felt over flytningen, der netop er offentliggjort af CSR Fondens bestyrelse.

I bestyrelsen sidder blandt andre ISS-koncernens topchef Maarten van Engeland, skuespillerinden Connie Nielsen, universitetsrektor Linda Nielsen og show-manden Axel Boisen. Fondens priser uddeles til virksomheder, der har udvist særlig social ansvarlighed og høj miljømæssig etik.

Sønderborgs borgmester Aase Nyegaard (Fællesliste) siger:

- Det kommer som en ubehagelig overraskelse. Jeg er målløs og forbløffet.

Brugte millioner på PR
Aase Nyegaard tilføjer i en harmdirrende pressemeddelelse, at Sønderborg følte sig sikker på at kunne smykke sig med tidlen som CSR Award'ens værtsby i mange år.

Kommunen har brugt millioner af kroner på begivenheden ved blandt andet at stille det store kulturhus Alsion til rådighed og arbejde tæt sammen med store sponsorer som f.eks. Danfoss, Region Syd og med flere ministerier.

Men nu rykker CSR-prisen og hele festivitas'en i stedet for til Holstebro, hvor jubelen allerede runger i byens spritnye teaterbygning.

- Det er helt udramatisk, siger fondens tidligere direktør, Axel Boisen, der selv stammer fra Sønderborg:

- Jeg er ked af, hvis der er skuffelse i min gamle hjemby. Men vi har på intet tidspunkt 'giftet' os med Sønderborg. Derimod har vi sagt, at prisuddelingen skulle rundt i landet.

Foruden Bill Clinton nåede CSR Fondens prisfester via klækkelige sponsorater også at trække tidl. vicepræsident og miljø-kendis Al Gore til Sønderborg.

Det er endnu ikke besluttet, hvem der skal være gæstetaler ved efterårets prisfest i Holstebro.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere