Kolde Eivind forsvarer lønforhøjelser

Danske Banks topchef Eivind Kolding kan sagtens stå på mål for direktionens lønforhøjelser trods elendig image og vrede kunder

- Vi kan stå på mål for de lønniveauer, siger Eivind Kolding. (Foto: Peter Hove Olesen)
- Vi kan stå på mål for de lønniveauer, siger Eivind Kolding. (Foto: Peter Hove Olesen)

Danske Banks seks direktører har i 2012 kostet banken 58,4 millioner kroner i løn.

Året forinden var lønnen kun 50,7 millioner kroner, og direktionen har altså sikret sig et lønhop på næsten 8 millioner kroner, hvilket svarer til 15 procent.

Læs også:

Se også: Vildt lønhop til Kolde Eivind

Lønforhøjelsen kan Eivind Kolding ikke se noget galt i, selvom bankens image de seneste måneder er raslet ned og kunderne har raset over banken i diverse medier.

- Det, som vi gør, og som alle andre virksomheder også gør, det er at sikre et aflønningsniveau, som gør, at vi kan tiltrække de rigtige personer, og vi kigger også på, hvad det svarer til i branchen, sagde Eivind Kolding til præsentationen af bankens årsregnskab i dag.

Læs også:

Danske Bank har mistet flere tusind kunder i 2012. (Foto: Thomas Borberg) Samfund - 7. feb. 2013 - kl. 11:04 Danske Bank: Så mange kunder har forladt os

Ifølge topchefen ligger Danske Banks lønninger i midten af feltet, når der kommer til de nordiske storbanker.

- Vi leverer et resultat, som er en væsentlig fremgang i forhold til sidst, og der bliver lagt en kæmpe indsats for at få banken videre. Der er ingen tvivl om, at den indsats skal honoreres - så vi kan godt stå på mål for de lønniveauer, siger topchefen, der også pointerer, at aflønningerne er et bestyrelsesanliggende.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere