Obama til drengespejdere: Drop bøsseforbuddet

Bøsser og lesbiske bør have adgang til alle institutioner i samfundet, siger præsident i opsang til spejderne

(Foto: AP)
(Foto: AP)

Spejderbevægelsen i USA bør sige farvel til deres mere end 100 år gamle forbud mod homoseksuelle i egne rækker.

Sådan lyder budskabet fra den amerikanske leder, Barack Obama, i et interview med tv-kanalen CBS.

Her giver præsidenten en opsang til Boy Scouts of America, som afviser at optage både unge og voksne, der åbent erklærer sig som bøsser. Pigespejdernes organisation i USA, Girl Scouts of America, tillader derimod lesbiske medlemmer.

- Min opfattelse er, at bøsser og lesbiske skal have adgang og muligheder på linje med alle andre i alle institutioner og grene af samfundet, siger Obama.

Drengespejdernes organisation er med omkring 2,6 millioner unge og cirka en million voksne medlemmer blandt de største i USA. I slutningen af januar sagde organisationen, at man overvejede at ophæve sit homoforbud.

- Spejderne er en stor institution, som støtter unge mennesker og byder dem på muligheder og lederskab, som vil tjene folk i resten af deres liv, siger Barack Obama.

- Og jeg mener ikke, at nogen skal være udelukket fra det, tilføjer han.

USA's højesteret gav i 2000 Boy Scouts of America ret til fortsat at afvise personer, der åbent viser, at de er homoseksuelle. Siden er presset på spejderbevægelsen øget markant.

426.000 amerikanere underskrev for nylig en støtteerklæring til en homoseksuel mand i Californien, der ønsker at blive medlem, og homoseksuelle spejdere har oprettet flere støttegrupper.

Forbuddet mod homoseksuelle ventes at blive diskuteret onsdag, når drengespejdernes nationale lederskab mødes.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere