Borgmester blæser på loven

Middelfarts bykonge, Steen Dahlstrøm, modtager maleri af sig selv fra lokal kunstner, selv om det sandsynligvis er ulovligt

Middelfarts borgmester igennem 27 år, Steen Dahlstrøm, (A), modtog i fredags et portrætmaleri af sig selv som en personlig gave, selv om det er ulovligt. Borgmesteren sidder her som model for den lokale kunstner og gavegiver, Lisbeth Aare, i kunstnerens hjem i Middelfart. (Foto: Peter Leth-Larsen)
Middelfarts borgmester igennem 27 år, Steen Dahlstrøm, (A), modtog i fredags et portrætmaleri af sig selv som en personlig gave, selv om det er ulovligt. Borgmesteren sidder her som model for den lokale kunstner og gavegiver, Lisbeth Aare, i kunstnerens hjem i Middelfart. (Foto: Peter Leth-Larsen)

27 år som bykonge af Middelfart og omegn har tilsyneladende sat sine arrogante spor i den socialdemokratiske borgmester Steen Dahlstrøm. Vel vidende, at han muligvis bryder loven om forvaltningsret, modtog Steen Dahlstrøm i fredags et portræt af sig selv malet af den lokale kunstner Lisbeth Aare i kunstnerens nye atelier i Strib lidt uden for Middelfart.

Se også: Frederiksberg: Kostbar stol endte i borgmesterens hjem

Den professionelle kunstmaler skænkede portrættet til borgmesteren som tak for Middelfart Kommunes omsorgsfulde behandling af hendes 16-årige søn, der lider af Downs Syndrom. Steen Dahlstrøm har, siden Lisbeth Aare begyndte på portrætmaleriet for et par måneder siden, aflagt kunstneren adskillige besøg for at sidde som model.

Se også: Byrødder for og imod

Bykongen lægger ikke skjul på, at maleriet skal hjem og hænge på hans egen væg som en selvhævdende tak for en indsats, som ansatte i Middelfart Kommunes skolesektor har løftet.

Meldt til politiet
Steen Dahlstrøms skrupelløse modtagelse af portrættet er faldet flere Middelfart-borgere for brystet. En af disse anmeldte fredag borgmesteren til politiet for at overtræde loven om forvaltningsret ved personligt at modtage noget, der burde gives til kommunen og dermed alle borgere i Middelfart.

Lektor i forvaltningsret ved Aalborg Universitet, Sten Bønsing, er ikke i tvivl om, at borgmesteren bryder loven:

Se også: Begavet borgmester: Jeg er en høflig mand

– Det er et klart brud på loven om forvaltningsret. Som udgangspunkt må borgmestre ikke modtage andet end små gaver som en æske chokolade eller en flaske vin. Sådan et maleri må formodes at have en noget større værdi, siger Sten Bønsing til Ekstra Bladet og fortsætter:

Se også: Tilsyn går ind i misbrugssag fra Vallensbæk

– Som jeg vurderer det, er det ikke en lille sag, og der er i juridisk forstand ikke lang vej til en overtrædelse af straffelovens paragraf 144, der handler om bestikkelse.

Kunstner: Han gør det godt
Lisbeth Aare solgte i 2012 knap 100 malerier i prisklassen fra 3.000-15.000 kroner.

– Steen Dahlstrøm er kommunens førstemand, og han gør det rigtig godt, begrunder Lisbeth Aare den personlige gave for en kollektiv indsats på et par af kommunens skoler.

Kommunalforsker og lektor ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, Roger Buch, mener, at sagen gøder jorden for en principiel, politisk diskussion.

Se også: Vil kvæle Uge-Olsen Læs også: Vil kvæle Uge-Olsen

– Der er i befolkningen en tendens til, at man nemmere accepterer kunstgaver til politikere. Men dette er reélt det samme, som hvis Steen Dahlstrøm havde fået repareret sin bil gratis hos den lokale mekaniker, siger Roger Buch. ?

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere