Kold og vådt: Ikke en solstråle i vinterferien

Den kommende uge byder både på kulde og slud - og ingen sol

Hvis du skal kælke skal du gøre det i weekenden op til vinterferien. For sneen forsvinder hurtigt igen. (Foto: Thomas Sjørup)
Hvis du skal kælke skal du gøre det i weekenden op til vinterferien. For sneen forsvinder hurtigt igen. (Foto: Thomas Sjørup)

Man kan ønske for dem, der har vinterferie i næste uge, at de har fået købt en billet til de varme lande. Uge syv bliver nemlig, ifølge prognoserne, en trist omgang med kulde og sne over weekenden - og så slud og regn i løbet af ugen.

- Lørdag og søndag vil der nok komme en del lokale snebyger over hele landet, mens et mere udbredt sneområde vil ramme det nord-og østlige Danmark. Temperaturerne vil komme ned på minus fire grader om dagen og minus otte om natten, siger vagthavende hos DMI, Olaf Mathiassen.

Slud og regn
Meteorologen spår ikke solen mange chancer for at kigge igennem det skydække, der omgiver Danmark hele ugen, og selvom temperaturerne stiger en smule i starten af ugen, er det stadig ikke spændende vejr, som vil være karakteristisk for vinterferien i år.

- Mandag kan der også komme nogle snebyger og frosten vil holde ved, men i løbet af tirsdag og onsdag bliver det mildere og nedbøren vil ændre sig til slud og regn. Så hvis man er den store ski- og kælke entusiast, er det ikke helt ideelt, lyder det fra Olaf Mathiassen, der understreger, at det er meget normalt vejr for årstiden.

-Og ind imellem bliver det også tørt. Så man kan godt komme ud i naturen og få lidt luft uden at blive våd.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere